Učenici Osnovne škole u Karakaju dobijaju novu fiskulturnu salu

0
Učenici Osnovne škole u Karakaju dobijaju novu fiskulturnu salu

Dvjesto pedeset učenika Osnovne škole u Karakaju ima kvalitetne uslove za rad. Izuzetak su časovi fizičke kulture, jer ne postoji adekvatna sala i časovi se održavaju napolju ili u objektu koji je bio predviđen za đačku kuhinju. Raduje ih što će uskoro dobiti savremenu fiskulturnu salu.

Učenici Osnovne škole u Karakaju dobijaju novu fiskulturnu salu

Nova sala omogućiće znatno bolje uslove za rad i kvalitetniju nastavu.

“Mnogo će olakšati nastavu fizičkog vaspitanja jer smo je do sada izvodili u neuslovnim prostorijama. U novoj sali ćemo imati dosta gimnastičkih sprava i lopti koji su dosada bili u deficitu. Konačno će djeca da vide šta znači imati i koš i gol i odbojkašku mrežu”, objasnila je Sanja Kalajdžić, profesor fizičke kulture.

Predviđeni rok završetka izgradnje objekta površine 950 kvadrata je 20. januar. Ono što najviše roditelje i nastavnike zanima jeste da li će tako i biti.

“Prvobitni rok za izgradnju je bio 9. januar. U razgovoru sa izvođačima radova, rečeno mi je da će taj rok biti pomjeren. Da li će to biti do početka drugog polugodišta, vidjećemo, ali sam sigurna da ćemo sa proljećem definitivno imati gotovu salu”, istakla je direktorka ove škole Sanja Tanacković.

U toku je i izgradnja fiskulturne sale i u Križevićima, a novu salu dobili su i učenici Osnovne škole u Branjevu.