Pjevačko društvo “Izvornik” i List “Džezva” pozivaju na humanitarni koncert “Vrijeme za prijatelje”

0

Uskoro će u Dom omladine Zvronik biti organizovano donatorsko veče kroz humanitarni koncert “Vrijeme je za prijatelje”. Ovu aktivnost organizuju Prvo zvorničko pjevačko društvo “Izvornik”, List Džezva i Dom omladine Zvornik. Koncert će biti i obilježavanje godišnjice Izvornika, a prisutni će nakon koncerta raspravljati o aktivnostima Lista Džezva u narednoj godini. Sva prikupljena sredstva u ovoj večeri biće usmjerena za liječenje jedne oboljele članice pjevačkog društva.

palakat vrijeme za prijatelje

Jedan od inicijatora ove humane aktivnosti je i Mirzet Mustafić, urednik Džezve koji sa svojom neformalnom grupom Zvorničana realizuje “male” projekte od velike važnosti. O predstojećoj aktivnosti 8.decembra Mustafić je rekao:

Naime te večeri spojene su dvije aktivnosti: Godišnji koncert Prvog pjevačkog društva “Izvornik”, a nakon koncerta okupljanje i razmjene mišljenja vezanih za aktivnosti u 2019. godini, koje treba provoditi List “Džezva” u ovoj sredini.

Pjevačko društvo "Izvornik" i List "Džezva" pozivaju na humanitarni koncert "Vrijeme za prijatelje"
Mustafić na ranijim sajmovima, fotografija iz ranije objavljene knjige

Dakle, sve ovo sa istom namjerom i ciljem – huminitarnim – a vezano je za prikupljanje novca na ime pomoći Nedeljki Nedi Dacić, za troškove liječenja, izazvanih kancerom dojke. Inacč, Neda je član hora pjevačkog društva “Izvornik”.

Pozivam radne ljude i gradjane da se odazovu ovoj akciji i prisustvuju humanitarnom koncertu “Vrijeme za prijatelje”. Vjerujem, imajući u vidu najavljene učesnike, da će program biti izuzetno zanimljiv i nesvakidašnji. Prilozi se mogu dostaviti direktno ili donirati na samoj manifestaciji. Naravno, Nedi želim puno snage da istraje u toj borbi. Rekao je Mustafić.

Pozivamo sve dobre ljude da se priključe ovoj humanoj akciji.

(Zvornicki.ba)