Čuvar pljačkom i podmetanjem požara Murexu nanio štetu od četiri miliona KM

0
Noćni čuvar priznao da je namjerno zapalio Murex i ukrao 14.000 KM

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) protiv Omera Đikanovića iz Sebrenika , rođenog 1975.g. u Vlasenici, a koji je osumnjičen da je 17. septembra ove godine izvršio pljačku kompanije Murex, a potom podmetnuo požar u kojem je prouzrokovana šteta od skoro četiri miliona KM.

Čuvar pljačkom i podmetanjem požara Murexu nanio štetu od četiri miliona KM

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović kazao je da se Đikanovića tereti da je 17. septembra u večernjim satima, radeći kao čuvar u Murexu, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi i otuđio skoro 14.000 KM.

“Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM, a također je izazvana šteta na samom objektu, kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na skoro tri miliona KM”, naveo je Arnautović.

Nakon izbijanja požara Đikanoviću se izgubio svaki trag, a nakon mjesec i po potrage je lociran i uhapšen.

Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Tuzli stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora.

(klix)