Od ponedjeljka kontrola posjedovanja zimske opreme

0
Večeras nakon 23:59 obavezna zimska oprema za sva motorna vozila
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS u narednom periodu sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme i tehničku ispravnost motornih vozila, kao i na zatamnjenost staklenih površina na motornim vozilima.

Od ponedjeljka kontrola posjedovanja zimske opreme

Podsjećamo vozače da od 15. novembra ove do 15. aprila sljedeće godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti bez obzira na vremenske uslove.

Takođe napominjemo da se stakla na vozilu ne smiju na bilo koji način dodatno zatamnjivati u odnosu na fabričku ugradnju. Izuzetno, mogu se dodatno zatamniti bočne staklene površine motornih vozila iza leđnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama, bez refleksije.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su u prvih deset mjeseci ove godine zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključili 1.332 vozila.

Apelujemo na vozače motornih vozila da provjere ispravnost svojih vozila i da sve uočene nepravilnosti blagovremeno otklone, te da se pridržavaju propisa kojima je definisana obaveza upotrebe zimske opreme kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo.

(MUPRS)