Tri kriminalca uhapšena na graničnom prelazu Karakaj u protekloj sedmici

0
Uhapšena dvojica Zvorničanina na graničnim prelazima zbog izdržavanja zatvorske kazen
FOTO: Ilustracija

Prethodna sedmica bila je dosta radna za graničare Zvornik. Trojica kriminalaca od kojih jedan bio na potjernici interpola uhapšeni su prilikom pokušaja ulaska u BiH na graničnom prelazu Karakaj.

Tri kriminalca uhapšena na graničnom prelazu Karakaj u protekloj sedmici
FOTO: Ilustracija

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Karakaj 26.11.2018. lišen je slobode državljanin Republike Srbije V.Š. (1994.). Utvrđeno je da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjericu zbog više krivičnih djela i to: „oružana pljačka“, „razbojništvo“, „teške tjelesne povrede“ i „tjelesne povrede“. Službenici JGP Zvornik predali su ga službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj lišili slobode M.C. (1996.) jer je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Bh. državljanin predat je službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Pri ulasku u BiH na prijelazu Karakaj 24.11.2018. službenici JGP Zvornik lišili su slobode S.G. (1983.) jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Državljanin BiH predat je službenicima Policijske uprave Živinice.

(Zvornicki.ba)