Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježen u Zvorniku

0
Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježen u Zvorniku

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su danas, u ulici Svetog Save u Zvorniku, vršili podjelu letaka pod nazivom „Igra u kojoj uvijek gubiš“.

Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježen u Zvorniku

Na promotivnom materijalu, prikazana je štetnost zloupotrebe opojnih droga, koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje opojnih droga.

Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga na području PU Zvornik, za 11 mjeseci tekuće godine, policijski službenici su evidentirali 78 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, od čega je evidentirano 21 krivično djelo i 57 prekršaja iz ove oblasti.

Za proteklih 11 mjeseci ove godine, policijski službenici PU Zvornik su oduzeli oko 55 grama opojne droge marihuana, devet stabljika opojne droge kanabis, 28 grama amfetamina, 40 komada ekstazija, 36 komada medicinske droge i određene količine opojnih droga heroin i spid.

Policijski službenici svih organizacionih jedinica na području Uprave će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim aktivnostima povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

Ovom prilikom apelujemo na sve građane ali i na institucije da se uključe u aktivnosti sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, kako bi prije svega zaštitili djecu ali i ostale građane od bolesti zavisnosti.