Najbolji dokumentarni film “re:Generacija” 10.decembra u Zvroniku

0
Najbolji dokumentarni film

Film “re:Generacija” nominovan je za najbolji dokumentarni film na Motion Film Festivalu u Berlinu, koji će biti održan sredinom decembra.

Najbolji dokumentarni film "re:Generacija" 10.decembra u Zvroniku

Ova nominacija, uz prikazivanje filma u SAD-u, zasigurno predstavlja jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačke kinematografije.

Nakon uspješne bh. premijere i odličnih reakcija javnosti na dokumentarni film o deset mladih ljudi koji tragaju za boljom perspektivom i svjetlijom budućnosti u svojoj zemlji, dokumentarni film “Re:Generacija” je premijerno prikazan u zgradi UN-a u New York-u kao i u Washington-u.

Ovaj izuzetno snažan, emotivan i poučan dokumentarac priča je o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Snimljen je tokom trajanja istoimenog USAID-ovog projekta koji je angažovao mlade ljude iz deset bh. opština s ciljem pokretanja promjena vezanih za percepciju građana o podjelama, predrasudama, suživotu i sličnim nametnutim modelima ponašanja i življenja.

Najbolji dokumentarni film "re:Generacija" 10.decembra u Zvroniku

Film je nastao u sklopu istoimenog USAID projekta re:Generacija, koji implementiraju Međunarodni republikanski institut i Udruženje Magacin Kabare.
Vase ulaznice mozete preuzeti u Domu omladine svaki dan ( osim nedelje) u terminu od 10:00 do 18:00