Put Drinjača-Bratunac biće obnovljen do kraja ove godine

0
Radovi na regionalnom putu Bratunac-Drinjača, saobraćaj za teretnjake zatvoren poslije 16 sati
Arhiv-Ilustracija

Sanacija klizišta koja su se pojavila na regionalnom putu Drinjača – Bratunac poslije poplava 2014. godine trebalo bi da bude završena za mjesec dana, potvrdio je načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović.

Put Drinjača-Bratunac biće obnovljen do kraja godine

Riječ je o veoma važnom projektu za koji je Vlada RS obezbijedila 5,7 miliona maraka, a Mlađenović je istakao da će rok za završetak tih radova zavisiti od vremenskih uslova tokom decembra.

„Taj put će, osim za stanovništvo koje živi pored Drine, imati važnu ulogu poslije izgradnje mosta ‘Bratoljub’ i graničnog prelaza, čijim će otvaranjem znatno biti pojačana frekvencija saobraćaja prema Bratuncu“, rekao je Mlađenović.

On je pojasnio da će regionalni put, čija je sanacija u toku, imati još veći značaj nakon izgradnje zaobilaznice, na koju se uključuje.

„U toku je izrada regulacionog plana, nakon čega će biti urađena projektna dokumentacija za zaobilaznicu koju ćemo izgraditi uz finansijsku podršku Vlade RS“, rekao je Mlađenović. On je istakao da će zaobilaznica biti važna za industrijsku zonu, koja je planirana u blizini novog mosta na rijeci Drini kod Bratunca.

Opština Bratunac će, kako je najavio načelnik, tražiti da bude nastavljena rekonstrukcija regionalnog puta od Bjelovca do Fakovića, koji nije obuhvaćen programom sanacije oštećenja puteva od poplava.

Izvor: Glas Srpske