Sa više od tri promila alkohola u krvi automobilom udario pet osoba, ubijena majka s kćerkom, još troje djece povrijeđeno

0

U Novom Travniku se sinoć dogodila teška saobaćajna nesreća kada je automobil udario pet osoba. Majka i kćerka su ubijene u ovoj nesreći, a još troje male djece je povrijeđeno.

Novi Travnik: Automobil udario pet osoba, jedna preminula, vozač priveden
Informaciju o saobraćajnoj nesreći koja se večeras u 20:35 sati dogodila u Novom Travniku potvrđena je za portal Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a SBK.

Muškarac koji je udario pet osoba u Novom Travniku imao je više od tri promila alkohola u krvi, kazao nam je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće.
“Za sada smo preliminarno utvrdili da je osoba inicijala N. R. bila pod utjecajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vidjet ćemo da li je još bilo alkohola u krvi jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate”, kaže Popović.

Napomenuo je da će se danas izvršiti obdukcija preminule majke i kćerke, najavivši da će predložiti određivanje pritvora za N. R.

“Teško je u ovom trenutku utvrditi šta se desilo. Vozač vozila Opel Astra je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi… Za sada možemo otprilike zaključiti da je na trotoaru pokupio majku sa dvoje djece i djecu lokalnog imama. Majka je stradala na mjestu nesreće, djevojčica je preminula u toku transporta do bolnice. Ostali su na liječenju”, kazao je Popvić za Klix.ba.

Uviđaj je vršio sektor Kriminalističke policija MUP-a SBK pod nadzorom nadležnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona.

Nezvanično saznajemo da je vozilom Opel Astra upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić. Dvoje djece je nakon nesreće prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s teškim povredama, dok je jedno dijete upućeno u travničku bolnicu.

(Klix.ba)