Humanitarni koncert “Vrijeme je za prijatelje” oduševio sve prisutne, prikupljeno oko 1 900 KM za pomoć u liječenju

0

Dom omladine bio je premali da primi sve građane koji su došli na godišnji i humanitarni koncert „ Vrijeme za prijatelje“, koji su zajednički organizovali Prvo zvorničko pjevačko društvo Izvornik, list „Džezva“ i Dom omladine.

Humanitarni koncert "Vrijeme je za prijatelje" oduševio sve prisutne, prikupljeno oko 1 900 KM za pomoć u liječenju
FOTO: Mirzet Mustafić

Sa Izvornikom je u izvođenju nekoliko pjesama nastupila i Nedeljka Dačić oboljela članica za čije je troškove liječenja prikupljan novac od ulaznica. Svi sugrađani koji nisu mogli da dođu na koncert, a žele da pomognu troškove liječenje Nedeljke Nede Dačić novčana sredstva mogu uplatiti i na račun koji je otvoren u Pavlović banci 554-402-007668-12-42.

Ljubitelji muzike uživali su u izvođenju numera različitih žanrova popularne muzike, od etno, ciganske, stare narodne, evergrin. Veče sa dvije dalmatinske pjesme i jednom sevdalinkom otvorili su članovi klape Mirikul, dok su sve simpatije publike osvojili članovi Omladinskog hora „Izvornik“.

Nakon uplate prikupljenih sredstava u ime organizacionog odbora humanitarnog koncerta “Veče za prijatelje” oglasio se Mirzet Mustafić koji je poručio:

Humanitarni koncert "Vrijeme je za prijatelje" oduševio sve prisutne, prikupljeno oko 1 900 KM za pomoć u liječenju

Dragi prijatelji,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da je na tekući račun Nedeljke Dačić danas uplaćeno 1.903, 80 KM.
Ova suma je prikupljena prodajom ulaznica za humanitarni koncert “VRIJEME ZA PRIJATELJE” i donacijom naših sugrađana. Na njen račun je još uplaćeno 800, 00 KM od strane različitih firmi i fizičkih lica, tako da ukupna prikupljena sredstva za troškove Nedinog liječenja iznose 2.705, 00 KM.
Ovim putem se zahvaljujemo na uplatama:
– Sindikatu “Alumina” DOO
– “Geozavodu” i g. Draganu Mitroviću
– Restoranu “304” (Ljubiša Glamočić)
– TR “Legend”
– Muzičkoj školi “Vojin Komadina”
– Siniši i Nataši Ilić
– LOT kuća Bratunac
– Željki Jošić
– Samilu Bašiću
– Žarku Mladini i svim dobrim ljudima koji su se odazvali na naš apel i kupili kartu za koncert ….
HVALA !!!

Humanitarni koncert "Vrijeme je za prijatelje" oduševio sve prisutne, prikupljeno oko 1 900 KM za pomoć u liječenju
Ništa bez džezve

Ovaj nesvakidašnji kulturni događaj humanitarnog karaktera prokomentarisao je i vjerovatno jedan od najboljih zvorničkih novinara svih vremena Hasan Hadžić:

Drago mi je što sam bio na licu mjesta. Izuzetna muzička i životna priča. Izvođači dostojni velikih scena, velikih gradova i velikih publika, Ovo treće su zasigurno imali. Naravno, bravo i za Mirzeta i ostale ključne “krivce” koji su u ovo uložili sebe bez ostatka.

Možda ’87 zaista bude sretna
Hasan Hadžić

Mojih par rečenica je premali uzvratni gest za poduhvat koji ste nam sinoć priredili svi vi iz izvođačkog i organizatorskog tima „Vrijeme za prijatelje“ – izuzetnim darom, željom i trudom. Svi segmenti su bili fascinantni – odabir muzičkih numera, interpretacija, stajling (ne volim što za to nema neke naše ono skroz adekvatne riječi), dramaturgija, opšta scenska vizuelizacija…

Sve pod dobrom emotivnom ozračenošću i nabojem, i sve s mjerom. Uistinu budite ponosni na ono što prikazali i pokazali. Poštujući Mirzetova obećanja, vjerujem da će sve to biti lijepo upakovano i zavrtjeti se za širu publiku.

Grijeh bi bio da za taj praznik, bar iz „druge ruke“, ostanu uskraćeni oni koji nisu imali priliku da budu na licu mjesta. U svako vrijeme, Zvornik je nekako bivao veći od svoje fizičke veličine. Ne poznajem današnje zvorničko stanje stvari dobro, ali znam bar jednu vrijednost u kojoj je to i sada – u raskošnom potencijalu ekipe „Vremena za prijatelje“. Zato, hvala vama!”

Najupečatljivji je komentar na ovaj kulturni događaj koji je bio puno više od toga.

(Zvornicki.ba)