Udruženje “Bošnjaci Iverdona” iz Švicarske podržali izgradnju farme pilića u Kamenici (FOTO+VIDEO)

0
Udruženje

Udruženje “Bošnjaci Iverdona” koje u ovom gradiću u Švicarskoj uglavnom okuplja Podrinjce izveli su akciju pomoći izgradnje farme pilića. Ova akcija ogleda se u kupovini blokova neophodnih za prvi sprat savremene farme pilića u mjestu Kamenica kod Zvronika.

Udruženje "bošnjaci Iverdona" iz Švicarske podržali izgradnju farme pilića u Kamenici (FOOT+VIDEO)

Farmu gradi Rahman Nukić iz Kamenice koji se na ovaj korak odlučio nakon što je stekao uslove. Da bi se uslovi stekli za ovako veliki projekat prema riječima Nukića, bilo je potrebno 18 godina od povratka u rodnu Kamenicu. Mnogo rada, štednje i hrabrosti bilo je potrebno za prvi korak. Nakon prvog koraka stiže evo i pomoć iz Švicarske što će dosta olakšati ispunjenje postavljenog cilja.

Savremena farma za uzgoj tovnih pilića donijet će nova radna mjesta u ovom zvorničkom naselju. Udruženje Bošnjaka Iverdona podržava veliki broj akcija u Podrinju, a posebno one koji donose ekonmsku stabilnost.

Udruženje "bošnjaci Iverdona" iz Švicarske podržali izgradnju farme pilića u Kamenici (FOTO+VIDEO)
Rahman Nukić

Rahman Nukić je i ratni vojni invalid, otac troje djece i uspješni obrtnik, poznat po čestitosti u cijelom Zvorniku i Podrinju. Nosilac je i ratnog priznanja za iskazanu hrabrost “Srebreni štit” jer je bio među najmlađim stariješinama i Armiji RBiH. Iako je u ratu ostao bez četiri brata, Rahman i njegov brat Šahman u Kamenici žive i stvaraju sa svojim porodicama nove vrijednosti na koje se mnogi mogu i trebaju ugledati.

Pogledajte priču koju je zabilježio portal Infosvijet.

(Zvornicki/Infosvijet)