Momo Stanić nije više trener FK Drina Zvornik, novi trener Milenko Bošnjaković

0
Bundesliga u Njemačkoj kreće 30.aprila, fudbal u BiH krajem maja!?
Gradski stadion Zvornik,

Momčilo Stanić nije više šef stručnog štaba Drine iz Zvornika. Ovaj iskusni stručnjak imao je dogovor sa zvorničkim prvoligašem do kraja ove godine, ali se upravom kluba nije dogovorio o uslovima dalje saradnje.

Momo Stanić nije više trener FK Drina Zvornik, novi trener Milenko Bošnjaković
Gradski stadion Zvornik

– Trener Stranić je imao svoje uslove za nastavak saradnje što uprava kluba nije mogla prihvatiti. Zahvalni smo mu za rezultat koji je postigao angažovanjem u ekipi koju je preuzeo nakon šestog kola prvenstva i uspio da je spasi zadnjeg mjesta na tabeli. Morali smo hitno reagovati pa smo na njegovo mjesto angažovali novog trenera. To je Milenko Bošnjaković, koji je poslednji angažman imao sa Slobodom iz Tuzle. Dogovor je postignut na obostrano zadovoqstvo i nadamo se da će saradnja biti uspješna, rekao je Miodrag Jevtić, predsednik Drine.

Bošnjaković poseduje profi licencu, što je uslov da bi od Nove godine trener sedio na klupi nekog prvoligaša. Do sada je vodio ekipe Sloge iz Siminog Hana, sada Tuzla Sitija, zatim Radnički iz Lukavca, Slaven iz Živinica i Slobodu iz Tuzle sa kojom se rastao nakon drugog kola Premijer lige.

– Brzo sam se dogovorio oko uslova saradnje sa upravom Drine. Svjestan sam situacije u kojoj je Drina nalazi. I ja želim da odam priznanje treneru Staniću koji je učinio veliku stvar rezultatom u deset kola prevenstva. Za mene je ovo veliki izazov, ali ja sam čovjek koji se izazova ne plaši. Smatram da ću zajedno sa igračima i upravom kluba uspjeti da obzbjedim opstanak Drine u Prvoj ligi, rekao je Bošnjaković.

Ovaj pedesetogodišnji trener je magistar nauka smer fudbal.

D.Gajić