Hapšenje u Zvorniku zbog sumnje za Formiranje i obučavanje grupa radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama

0
Policija upala na porodično slavlje, pretresom pronašli četiri pištolja od čega jedan bez dozvole
FOTO: Ilustracija

Danas je u Zvorniku slobode lišeno  lice koje se sumnjiči za krivično djelo „Formiranje i obučavanje grupa radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvronik. Kako nezvanično saznajemo radi se o licu koje je povratnik sa ratišta u Sriji i stalno je nastanjeno u zvorničkom naselju Šepak koje se nalazi nedaleko od Kozluka i na samoj granici sa Srbijom.

Hapšenje u Zvorniku zbog sumnje za Formiranje i obučavanje grupa radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama
FOTO: Ilustracija

O današnjem hapšenju iz Policiijske uprave Zvronik su saopštili:

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su, na području Zvornika, slobode lišili lice inicijala A.M. (1970) iz Zvornika, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „Formiranje i obučavanje grupa radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama“.

Policijski službenici su 14.12.2018. godine, prilikom pretresa kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi osumnjičeno lice, pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu mobilnih telefona, SIM kartica, računara i dokumentacije kojase mo že dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

U toku je kriminalistička obrada nad navedenim licem a sve dalje aktivnosti sprovodiće se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Nezvanične informacije govore da se radi o 48-godišnjaku imena Abidin iz mjesta Šepak, koji je od ranije poznat sigurnosnim agencijama zbog boravka u Siriji. Innformacije ukazuju da prilikom pretresa nije pronađeno bilo kakvo oružje kod uhapšenog.

(Zvornicki.ba)