Otežan saobraćaj na svim pravcima, Crni Vrh pobijelio (FOTO+VIDEO)

0
Otežan saobraćaj na svim pravcima, Crni Vrh pobijelio (FOTO+VIDEO)

Snijeg koji pada dosta velikim intenzitetom izazvao je danas tešku prohodnost na području Zvornika i okolnih opština.

Otežan saobraćaj na svim pravcima, Crni Vrh pobijelio (FOTO+VIDEO)

Iz kompanije Zvornikputevi saopštili su da su svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač  prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han Pogled, Crni vrh, te na dionici puta Šekovići-Кaštijelj, saopšteno je danas iz preduzeća Zvornik putevi.

Na prevoju Han Pogled visina snijega iznosi 16 centimetara, dok na kolovozu mjestimično ima ugaženog snijega.

Na regionalnom putu Šekovići-Кaštijelj visina snijega iznosi pet cantimetara, a na magistralnom putu Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha mjestimično je zasniježen kolovoz. Na Crnom  vrhu je u toku dana dolazilo da zastoja saobraćaja zbog “proklizavanja” teretnih kamiona. U nekoliko navrata dolazilo je do obustave saobraćaja teretnih kamiona, a iste mjere su očekuju i u toku noći ukoliko se intenzitet snijega ne smanji.

Ekipe Zvornikputeva su terenu i rade na rasčišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz Zvornikputeva podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima i zasjecima, dok su na pojedinim dionicama mogući i odroni.

Punktovi Zvornikputeva za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han Pogled, Кarakaju i Bratuncu.

Ukoliko niste obavezni putovati, iskreno vam preporučujemo da ostanete u svojim domovima.

(Zvornicki.ba)