Putevi prohodni, saobraćaj otežan, prizori kao iz bajke

0

Snijeg koji pada intenzivno od juče ujutru, izazvao je danas tešku prohodnost na području Zvornika i okolnih opština.

Putevi prohodni, saobraćaj otežan, prizori kao iz bajke

Iz preduzeća “Zvornikputevi” saopštili su da su svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han Pogled, Crni vrh, te na dionici puta Šekovići-Кaštijelj. Na Crnom vrhu je dolazilo da zastoja saobraćaja zbog “proklizavanja” teretnih kamiona. Ekipe Zvornik-puteva su na terenu i rade na rasčišćavanju snijega i posipanju kolovoza 24 časa, tako da puteve za sada održavaju prohodnim.

Otežan saobraćaj na svim pravcima, Crni Vrh pobijelio (FOTO+VIDEO)

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću opremu. Zbog intenzivnih sniježnih padavina, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe.

Putevi prohodni, saobraćaj otežan, prizori kao iz bajke

Savjet upućujemo i pješacima da obrate dodatnu pažnju jer su trotoari u gradskim ulicama mjestimično klizavi. Radnici preduzeća AD “Vodovod i komunalije”, od ranih jutarnjih časova u gradu čiste trotoare od snijega. Veliki problem u čišćenju gradskih ulica predstavljaju i parkirana auta na trotoarima te kamioni za čišćenje nisu u mogućnosti proći određenim ulicama u gradu kako bi očistili snijeg. Vozači i pješaci mole se za strpljenje, iz preduzeća Zvornik putevi poručuju da se sve čini kako bi putevi bili bezbjedni i prohodni. Punktovi Zvornik-puteva za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han Pogled, Кarakaju i Bratuncu.

(Radioosvit)