Edin Glogić iz Kalesije novi direktor odbojkaške muške reprezentacije BiH

0
Edin Glogić iz Kalesije novi direktor odbojkaške muške reprezentacije BiH
Edin Glogić, uspješan na svim poljima

Edin Glogić iz Kalesije imenovan je za sportskog direktora odbojkaške muške seniorske reprezentacije BiH. Ova vijest obradovat će zasigurno i ljude iz zvorničke odbojke jer je klub iz Kalesije među najboljim prijateljima OK Drina Zvornik. Glogić pored dobrih sportskih odnosa važna je karika i u nekoliko zvorničkih kompanija sa kojima sarađuje iz oblasti finansija i knjigovodstva.

Edin Glogić iz Kalesije novi direktor odbojkaške muške reprezentacije BiH
Edin Glogić, uspješan na svim poljima

Tu odluku je donio Upravni odbor Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija BiH se ne okuplja već nekoliko godina, a upravo će to biti jedan od zadataka novog direktora.

Glogić se angažmanom u OK Bosna Kalesija pokazao kao odličan sportski radnik, te potez OS BiH nije došao bez razloga. Svakako da treba pomenuti Aliju Fatića, dugogodišnjeg predsjednika Saveza.

Glogić i Fatić, obojica iz Kalesije, će sasvim sigurno biti odličan tandem za rukovođenjem seniorskom muškom reprezentacijom, koju u 2019.godini očekuju nastupi “Srebrenoj” CEV ligi.

Novi direktor reprezentacije Mr sc. Edin Glogić iz Kalesije, rođen je 1980.godine u Slovenj Gradecu, Slovenija. Živi i radi u Kalesiji. Magistar ekonomskih nauka, u završnoj je fazi stjecanja doktorata u oblasti ekonomskih nauka.

Vlasnik je preduzeća FinTech d.o.o. gdje obavlja funkciju direktora, pored navedenog obnaša funkciju direktora Agencije za razvoj općine Kalesija d.o.o. Kalesija, Finansijski je direktor Adriatic Grup GmbH Vienna Austrija za Bosnu i Hercegovine, Predavač na visokoj školi za računovodstvo i finansije FINRA Tuzla i viši asistent na Fakultetu poslovne ekonomije Sveučilište/Univerzitet VITEZ, Predsjednik odbora za KPR u Savezu računovođa i revizora FBiH, Sudski vještak ekonomske struke i Ovlašteni interni revizor.

Kada je sportska karijera u pitanju Edin je podpredsjednik i trener u Odbojkaškom klubu BOSNA Kalesija. Kao trener bio je dio tima OK BOSNA Kalesija u toku takmičenja u Super ligi Federacije BiH gdje je klub završio takmičenje kao prvak Federacije BiH u kategoriji seniora.
Trenutno OK BOSNA KALESIJA se takmiči u Premijer ligi BiH gdje je Edin jedan od angažovanih trenera.

Edin Glogić iz Kalesije novi direktor odbojkaške muške reprezentacije BiH
Impresivna karijera Edina Glogića

Inače, u prostorijama Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), dana 13.12.2018. godine, održan je organizacioni sastanak u vezi 2019 CEV Evropske zlatne i srebrne lige.

Sastanku su prisustvovali predstavnici odbojkaških federacija koji su prijavili svoje učešće u ligama. Ispred Odbojkaškog saveza BiH sastanku je prisustvovala Amila Obradović, Generalni sekretar.
Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine prijavio je svoje takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi u muškoj konkurenciji. Reprezentacija BiH našla se u grupi A sa reprezentacijama Grčke, Austrije i Mađarske. Grupu B čine slijedeće reprezentacije: Danska, Rumunija, Azerbejdžan i Gruzija.

Takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi počinje 25/26. maja 2019. godine i igra se po sistemu domaćih i gostujućih utakmica, nakon čega slijedi završni turnir.

(NKP.ba/zvornicki.ba)