Godišnjica zvorničkog udruženja “Bebe 1”, osam godina rada Zvorniku donijelo 51 bebu

0
Jedan od najpoznatijih stručnjaka doktor Milan Milenković ove sedmice u Zvorniku na poziv udruzežnja
FOTO: Radio Osvit

Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1„ proslavili su svoj 8. rođendan. Ovo je jedno od rijetkih udruženja u Zvorniku koje svi, ali baš svi Zvorničani vole, podržavaju i navode kao primjer dobrog rada nevladinih organizacija. Osma godišnjica bila je lijepa prilika da se saberu utisci, projekti, aktivnosti, ali i bebe nastale kao plod velikog žrtvovanja ljudi koji su osnovali i vode ovo udruženje “Bebe 1”.  Pored članova i partnera Udruženja, na ovu prelijepu proslavu pozvani su i svi novinari Zvornika kako bi im se iz Udruženja zahvalili na nesebičnoj podršci u prethodnom periodu.

Godišnjica zvorničkog udruženja "Bebe 1", osam godina rada Zvorniku donijelo 51 bebu
FOTO: Radio Osvit

Ocenjujući 2018 godinu, predsjednica Udruženja Nikolina Oro, je rekla da je ona do sada najuspješnija, jer je aktivnim radom prikupljeno 155 hiljada KM za članove koji se bore sa problemom steriliteta. Oro ističe da su sredstva prikupljena velikim humanitarnim akcijama, donacijama različitih klinika, laboratorija, zdrastvenih ustanova, javnom tribinom, humanitarnom večeri, izdvajanjima iz budžeta grada.

Godišnjica zvorničkog udruženja "Bebe 1", osam godina rada Zvorniku donijelo 51 bebu

Najveća motivacija za rad su rođena djeca njih 51, kao i pet novih trudnica . Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1„ u narednom periodu očekuje osam prinova, jer tri od pet trudnica nose blizance. Oro je istakla nadu da će do kraja 2019 godine, biti mnogo više trudnica i beba, jer je preko 80 posto članova udruženja dobilo besplatna sredstva od udruženja da mogu uraditi proces vantjelesne oplodnje i to tamo gdje oni žele, a ne da su uslovljeni bilo čime, izborom klinike, godinama ili slično.

Godišnjica zvorničkog udruženja "Bebe 1", osam godina rada Zvorniku donijelo 51 bebu

Udruženje porodica sa problemom steriliteta „ Bebe 1 „ ima 82 bračna para koji imaju zajednički cilj da se ostvare u ulozi roditelja. „Iza nas je osam godina borbe, patnje, uspjeha, sreće, neuspjeha i mnogo suza, ali kruna rada je 2018- ta. Kruna zahvaljujući velikoj humanošću naših sugrađana, građana regije Birač , ali i humanošću ljekara vodećih klinika i laboratorija, kojima se i ovim putem mnogo zahvaljujemo„ rekla je Oro.

(Osvit)