Zvornički veliki Vasilije Vujičić kandidat Džudo saveza RS za sportistu godine u RS-u

0
Zvornički džudisti na juniorskom Kupu Evrope, bronzana medalja Vujičiću
Vujičić

Vasilije Vujičić kanadidat je Džudo saveza Republike Srpske za sportistu godine prenijeli su mediji, a iz Saveza ovu informaciju potvrdili.

Zvornički veliki Vasilije Vujičić kandidat Džudo saveza RS za sportistu godine u RS-u
Vujičić

Iako je još junior jer ima tek devetnaest i po godina, ovaj gorostas iz Zvornika, već se takmiči u seniorskoj konkurenciji. Njegov najveći uspjeh do sada je prvo mjesto i zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji na prvenstvu Balkana u Kavadracima u Makedoniji.

Vujičić je najuspješniji član džudo kluba Srpski soko iz Zvornika i jedan od najboljih džudista Republike Srpske i Bosne i Hecegovine. Džudom se bavi već dvanaest godina, a od prije šest počeo je da najozbiljnije shvata ovaj sport i obaveze koje nosi.

Zvornički veliki Vasilije Vujičić kandidat Džudo saveza RS za sportistu godine u RS-u
Vujičić i Pavlović sa medaljom iz Rumunije

– Ove godine sam bio prvak Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i osvojio zlatnu medalju na balkanskom prvenstvu. Ovo je za mene veoma bitno jer sam se ogledao sa najboljim u mojoj kategoriji plus sto kilograma u seniorskoj konkurenciji. Meni su drage i značajne i medalje koje sam osvojao na nekoliko kupova Evrope. Posebno bih izvojio drugo mjesto na kupu u Sarajevu i treće na takmičenju u Klužu u Rumuniji. Bodovi sa evropskih kupova su mi pomogli da se bolje kotiram na svjetskoj rang listi, koja je veoma bitna radi pozicije i žrijeba za dalja takmičenja – rekao nam je Vujičić.

Do sada je dva puta biran među deset najperspektivnijih sportista Republike Srpske i dva puta bio sportista godine u Zvorniku. Prije dvije godiine njegovi rezultati su bili među deset sportskih rezulata uopšte u BiH.

– Draga su mi i svjestka prvenstva u juniorskoj konkurenciji. Dva puta sam učestvovao, i to u Sarajevu i Zagrebu, ali sam prošao samo jedno kolo. Želja mi je da nastupim na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a ako ne, imam vremena da se pripremim za Pariz 2024. godine – rekao je Vujičić.

Dobri uslovi za džudo sport

Uslovi za bavljenje džudom u Zvorniku su veoma dobri. Klub posjeduje sopstvenu halu pa se od Vujičića očekuju još bolji rezultati.

– Najveće zasluge za moje rezultate imaju moja porodica i treneri Ognjen Pavlović i Dragan Božović. Nije izostala ni podrška grada, a ako bi finansijski uslovi bili bolji mogli, bi se očekivati i bolji i rezultati – dodao je Vujičić.

D.Gajić