Amer Ibrahimović devetogodišnji dječak kojem želje ispune kada mu kupe jagnje (VIDEO)

0
Amer Ibrahimović devetogodišnji dječak kojem želje ispune kada mu kupe jagnje (VIDEO)

Amer Ibrahimović devetogodišnji dječak kojem želje ispune kada mu kupe jagnje (VIDEO)Amer Ibrahimović iz sela Pobuđe nadomak Bratunca ima devet godina i dvadesetčetiri ovce, kao i jasnu viziju čime želi da se bavi u budućnosti

Čim ustane, devetogodišnji Amer spreman je za akciju. Topla jakna, čizme i dobra volja su tu, baš svako jutro. Ljeti, zimi, po kiši ili snijegu ovaj dječak ne propušta da se pobrine za životinje koje je sam kupio. Brine o njihovoj ishrani. Ovom malom dječaku i njegovoj porodici pomogli su i humanitarci iz organizacije Help others iz Salzburga koji su donirali nove ormare, ali i desetero jagnjadi za malog Amera i tako mu ispunili veliku želju.

https://www.youtube.com/watch?v=yiaJGyht628

„Imam 24 ovce, slušaju me. Jedan me ne sluša, hoće da udari. Imam jednog psa. Imam dvije krave i telku, dvije koze, mačka koji se zove Brko… Uvijek neko kad mi da ili marku ili deset uvijek ja stavim to u kasu, ne trošim. Kupim sebi jedno jagnje za 50 maraka…Pokosimo u njivi travu, onda treći dan prevrnemo i onda na kamare, sadijemo i onda sutradan dovučemo i onda im polažemo”, kaže Amer.

https://www.youtube.com/watch?v=o81i8F5u5jY

Ovaj mali farmer je odbacio igračke i prati ostvarenje svog – poslovnog plana.

„Nisam ja više mali za igračke. Sad skupljam ovce. Ne igram se igračkama….Bavim se tim i kad porastem, ako Bog da, ako ne umrem, umrem, držaću ovce…Onda ću ih čuvati, šišati, praviti torove, praviti veliku farmu, kupovati traktore, priključke, raditi poslove”, govori Amer.

Teška materijalna situacija naučila je devetogodišnjeg dječaka skromnosti, kao i odgovornosti prema sebi i drugima. Kako i zašto je zapravo dječak odlučio da na ovaj način uloži novac koji je dobijao za igračke i slatkiše, objasnili su nam njegovi roditelji.

Odličnu priču uradili su novinari iz Udruženja prijatelji Srebrenice koju možete pogledati na linku ispod:

(Slobodna evropa/help others)