Banja Luka: Izbacivač na ulazu diskoteke razoružao dva specijalca i teže povrijedio, maloljetnik prilikom pljačke naletio na policajca džudistu

0
Banja Luka: Izbacivač na ulazu diskoteke razoružao dva specijalca i teže povrijedio, maoljeljtnik prilikom pljačke naletio na policajca džudistu
Igor Arsenić, mnogi ga na društvenim mrežama predlažu za funkciju komandira specijalne policije u Banjaluci

U Banjaluci se prethodnih dana prepričavaju dva događaja. Prebijanje i razoružavanje dva specijalca policajca, što bi se reklo elitna policajca. Njih je 21godišnji mladić na ulazu diskoteke sam razoružao i poslao u bolnicu na liječenje i duže bolovanje. Drugi događaj je policajc džudista koji nije bio na dužnosti ali je prilikom posjete marketu naletio na pljačkaša maloljetnika kojeg je uspješno razoružao. Inače myloljetnik je pored marketa napravio veći broj razbojništava, a izdvaja se pljačka kladionice, a potom maltretiranje radnice u kladionici. Istu je natjerao u toalet, potom natjerao da se skine gola, a zatim je dodirivao po grudima prije nego se udaljio s lica mjesta. Opširnije o svemu u nastavku tekstovi Avaza i sprska info:

Banja Luka: Izbacivač na ulazu diskoteke razoružao dva specijalca i teže povrijedio, maoljeljtnik prilikom pljačke naletio na policajca džudistu
Igor Arsenić, mnogi ga na društvenim mrežama predlažu za funkciju komandira specijalne policije u Banjaluci

Igor Arsenić (21), izbacivač u noćnom klubu „Opium“ u Banjoj Luci, uhapšen je zbog sumnje da je pretukao dvojicu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS nanijevši im teške povrede.

Teške povrede

Sukob se dogodio tokom vikenda ispred ulaza u „Opium“ u centru grada. Prema nezvaničnim informacijama, motiv obračuna bilo je to što su pripadnici SAJ-a, koji nisu bili na dužnosti, u klub pokušali ući naoružani, a što im Arsenić nije dozvolio.Klub „Opium“ u Banjoj Luci

  • Klub „Opium“ u Banjoj Luci

Tada je došlo do komešanja, a ubrzo i tuče u kojoj su specijalci izvukli deblji kraj. Obojici je ukazana ljekarske pomoć u UKC-u RS i jednom je, navodno, slomljena vilica i izbijeni zubi, dok je drugi zadobio povredu jagodice.

Arsenić je ubrzo uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških povreda, a nakon kriminalističke obrade pušten je da se brani sa slobode.

Skokovi s mosta – Sa svime je upoznat dežurni tužilac Opštinskog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog I. A. – rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović.

Igor Arsenić široj javnosti je poznat kao „Prva lasta Banje Luke“, jer je u više navrata pobjeđivao u skokovima s Gradskog mosta. Radio je kao izbacivač u nekoliko noćnih klubova u Banjoj Luci, pa je u više navrata privođen zbog nanošenja povreda.

Više puta privođen 

Igor Arsenić je zajedno sa starijim bratom privođen u akciji „Arsenal“ usmjerenoj na suzbijanje trgovine narkoticima. Ubrzo je pušten na slobodu i odmah se obratio medijima, tvrdeći da nema nikakve veze s trgovinom narkotika. Dan kasnije ponovo je ispitivan u policiji zbog sumnje da je motociklom udario djevojčicu u banjalučkom naselju Lauš, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Druga priča odnosi se na razbojnika od 17 godina, maloljetnika koji je naletio na pravog policajca prilikom pljačke. Policajac u civilu koji nije bio na dužnosti je pošao u market i sudario se maloljetnikom. Pravi policajcac koji pznaje džudo savladao je maloljetnika i sproveo ga u zatvor gdje je sve i priznao. Detalje je prenijela srpskainfo:

Maloljetni F. Ž. (17) iz Banjaluke, koji je uhapšen u subotu naveče nakon pljačke marketa „As“ u naselju Starčevica tokom saslušanja u policiji priznao da je odgovoran za još najmanje šest pljački.
Sudeći prema načinu na koji su pljačke izvršene, ovaj maloljetnik bi se mogao svrstati među najokrutnije razbojnike koje je Banjaluka imala. To potvrđuje i pljačka marketa „As“, gdje je radnici prišao sleđa i pod vrat joj stavio oštricu noža tražeći novac.

– Kada mu je prestravljena žena rekla da je njena kasa već ispražnjena, razbojnik se okrenuo prema drugoj radnici i, prijeteći da će joj zaklati kolegicu, od nje zatražio da isprazni svoju kasu, što je ona i učinila – kaže izvor blizak istrazi.

Razbojnik je ukrao 8.400 KM i krenuo da bježi, ali ga je sreća izdala jer se na izlazu iz marketa sudario s policajcem, koji nije bio na dužnosti.

Šok u toaletu
Policajac je krenuo za njim, a kako se radi o džudo majstoru, razbojnika je lako uspio savladati.

Tada mu je u pomoć pritekao još jedan policajac i zadržali su pljačkaša do dolaska patrole. Pri hapšenju kod maloljetnika je pronađen ukradeni novac, kao i nož kojim je prijetio radnici.
Po okrutnosti pljački, za koje je F. Ž. osumnjičen, izdvaja se i ona u kladionici u naselju Lazarevu 25. novembra ove godine. Prijeteći pištoljem, razbojnik je tada ukrao 3.600 KM. Radnicu je potom otjerao u toalet i pod prijetnjom da će pucati natjerao je da se skine gola, a onda ju je dodirivao po grudima.

Djevojka je pretrpjela veliki šok, zbog čega joj je ukazana ljekarska pomoć, a od straha se još nije oporavila.

Odnio 5.000 KM iz pošte
Uhapšeni maloljetnik osumnjičen je i za pljačku pošte u Vrbanji 12. januara kada je ukradeno oko 5.000 KM. Tereti se i za ovogodišnje pljačke u „Bet live“ kladionici 5. februara, „Viliams“ kladionici 10. avgusta i 9. decembra u Trnu, kada je ukradeno 840 KM.

Žrtva bila i trudnica
Maloljetnik je, kako saznaje Avaz, priznao i pljačku prodavnice “Valentino” 3. aprila prošle godine, kada je ukradeno 1.800 KM. U marketu je radila trudnica koja je nedugo nakon toga imala spontani pobačaj.

Vjeruje se da je pobačaj bio posljedica pretrpljenog stresa i straha, ali se to nikada nije moglo dovesti u vezu s pljačkom i razbojnikom.

(Avaz/Zvornicki)