Žene zgrade Zmajevac u rekordnom roku preporodile zajedničke prostorije svih stanara (FOTO)

0
Žene zgrade Zmajevac u rekordnom roku preporodile zajedničke prostorije svih stanara (FOTO)
Kad' se vrijedne ruke slože onda se sve može- A Ulaz u zgradu Zmajevac

Pozitivan primjer dobrog rada zajednice etažnih vlasnika stambenih zgrada u Zvorniku zasigurno je ulaz A zgrade Zmajevac. Nedavno je pet žena iz ove zgrade odlučilo učiniti nešto dobro za svoju zgradu i u potpunosti se posvetile rješavanju problema. U posljednjih mjesec dana rezultati su izvanredni, a čak je organizovan i dolazak Djed Mraza za mališane.

Žene zgrade Zmajevac u rekordnom roku preporodile zajedničke prostorije svih stanara (FOTO)
Kad’ se vrijedne ruke slože onda se sve može-
A Ulaz u zgradu Zmajevac

Žene Zmajevca ili kako ih od milja sustanari nazivaju žene zmajevi uspjele su da ujedine sve vlasnike i malim zajedničkim koracima uraditi velike stvari od važnosti za sve komšije koji tu žive.

Nakon zajedničke akcije uvedeno je senzorsko osvjetljenje zbog uštede električne enrgije, što je imalo višestruku korist. Ubrzo potom su postavljene i nadzorne kamere, a uspostavljena je i elektronska kontrola ulaska u zgradu.

U saradnji sa gospodinom Gordijanom Pisićem i firmom BMG elektronik uspjele smo vrlo brzo i povoljno uraditi sve ovo za našu zajednicu, jako smo zadovoljne urađenim, što nas je motivisalo da nastavimo idalje istim tempom raditi. Istakle su žene Zmajevca koje su za primjer mnogima, a koje nisu željele da se njihova imena objave.

Sklopljen je i novi Ugovor za održavanje liftova i to sa licenciranom kompanijom iz Tuzle koja se isključivo bavi ovim poslovima. U posljednjih mjesec dana zamjenjene su i električne instalacije na svim pumpama. Aktivnosti ljepšeg pola u ovoj zgradi podržali su svi, a doprinos ljepšem ulazu dali su i najmlađi stanari ove zgrade koji su bojanjem ukrasili oglasnu tablu. Kao nagrada za trud mališana organizovana je posjeta Deda Mraza 26.decembra. Rekle su iz odvažne grupe žena Zmajevca, a koje svima mogu služiti za pozitivan primjer kako se voli i gradi svoja zajednica.

Žene zgrade Zmajevac u rekordnom roku preporodile zajedničke prostorije svih stanara (FOTO)
Doprinos mališana Zmajevca

U narednom period plan je potpuno servisiranje pumpi za vodu, krečenje ograde i da uz pomoć i podršku naše Gradske uprave Zvornik krovnu konstrukciju dovedemo u red. Poslije snježnih padavina i zahlađenja ogromne ledenice se stvaraju na vrhu naše zgrade i opšta su opasnost za sve prolaznike. Trenutno smo u mogućnosti bili samo obilježiti prostor i upozoriti prolaznike da se tu ne kreću.

Pozitivne inicijative podržavaju svi stanari u zgradi i veliki je broj onih koji žele da učestvuju u finansiranju investiranja u našoj zgradi. Iskreno nadamo se priključenju i proširenju ove inicijative koja je krenula od pet žena, a iz dana u dan sve nas je više u našim akcijama. Rekle su iz grupe žena Zmajevca.

Lijepa priča o zajednici etažnih vlasnika koja je jedna od mnogih pozitivnih priča u Zvorniku.

(Zvornicki.ba)