Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)

0
Besplatna
Vučurević, Pavlović i Vujičić

Zvorničanin Vasilije Vujičić, član Džudo kluba Srpski Soko zauzeo je treće mjesto na 64. Izboru najboljih sportista Republike Srpske, koji tradicionalno organizuje Glas Srpske. Iako junior, Vujičić se dokazao u seniorskoj konkurenciji osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu što ga je i kandidovalo, pored ostalih rezultata u godini na izmaku, za listu najboljih sportista u Republici Srpskoj.

Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)

Ognjen, sportski direktor dzudo kluba “Srpski Soko” i Predsednik dzudo saveza RS ne krije odusevljenje ostvarenim plasmanom Vasilija. “Ovo je velika stvar za novo rukovodstvo Saveza i potvrda dobrog rada u predhodnoj godini. Ovo je jedna od najuspesnijih godina Saveza u ovih 25 godina postojanja. Čak pet seniorskih naslova prvaka Balkana. Niz medalja sa evropskih kupova, jedno 5 mesto i jedno sedmo mesto na kadetskom prvenstvu evrope i niz drugih uspeha Saveza od kojih je zasigurno ulazak dzudoa u program Malih olimpijskih igara RS jedan od njih. Od sledeće godine krećemo i u realizaciju programa Dzudo u škole i niz drugih aktivnosti na poboljšanju kvaliteta i zastupljenosti dzudoa. Rekao je oduševljeni Pavlović i dodao:

Za džudo klub “Srpski Soko” i uopšte sport u Zvorniku ovo je istorijski rezultata, jer prema informaciji iz Glasa Srpske ovo je prvi put da se takmičar nekog sportakog kolektiva uopšte nadje medju 10 najboljih sportista Srpske. A sam plasman na treću poziciju zasigurno nam daje podstrek da sledeće godine napravimo još bolje rezultate.

Ovaj rezultat utvrđuje džudo klub na pijedestalu najuspešnijih kolektiva, ako ne i najuspešniji u novijoj istoriji Zvornika. Trenutno imamo treninge u 4 sale (tri namjenske za džudo) gdje 12 trenera trenira preko 200 takmičara. Sa takvim kvantitetom i kvalitetnim radom rezultat jednostavno mora da dođe. Nosilac razvoja kluba je pored mene, koji sam novu energiju dao u zadnje tri godine, dugogodisnji predsjednik kluba Dragan Božovic koji je jedan od najtrofejnijih trenera u BiH. Tu su pored nas dvojice koji smo i treneri, treneri: Suzana Tripković, Dalibor Bošković, Dane Pepić, Igor Kikić, Vojo Tokanović, Dragan Milić, Đordje Jokić, kao i povremeni treneri Đordje Vukajlović, Đordje Popić i Rajko Mirković.

Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)

Naredne dvije godine u OŠ Sveti Sava realizovaćemo program “Džudo u škole” o kome ćemo detaljnije govoriti posle praznika. Takođe u maju iduće godine u Zvorniku organizujemo Balkansko prvenstvo za juniore što će biti najveći sportski dogadjaj u istoriji Zvornika. Zaista sjajna je godina iza nas, jer pored Vasilijeve balkanske medalje ove godine su balkansku medalju osvojili : Sandra Popović (mlađi pioniri) , Viktorija Džinić (stariji pioniri) i Kovačević Danilo (mladji pioniri). A Vasilije je ovu sezonu krunisao i sa dve medalje sa EU juniorskih kupova koje su po bodovnom sistemu Medjunarodne dzudo federacije veće težine i od seniorske balkanske.

Kao što sam već rekao 2018. godina je bila sjajna po mnogo čemu, a 2019.godina je godina u kojoj ćemo se truditi da ostane upamćena kao najuspešnija od postojanja kluba do danas. Za kraj, svim vašin čitaocima, sportistima, sportskim radnicima i sugradjanima želi puno sreće i zdravlja u prwdstojećoj 2019. godini. Sportski pozdrav!

Izrekao je u jednom dahu oduševljeni Pavlović nakon uručenih nagrada za džudiste na izboru najboljih sportista u RS.

Pavlović je rekao da se nakon zlatnog Vasilije od talentovanog Vučurevića iz Trebinja očekuju sjajni rezultati u narednom periodu koji je sinoć proglašen u 10 perpektivnih sportista RS.

Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)
Vučurević, Pavlović i Vujičić

Čestitke zvorničkim džudistima na velikim uspjesima u 2018.godini, a priznanja i nagrade su sasvim logičan slijed odavanja počasati za sve urađeno.

(Zvornicki.ba)