Hoće li se u Loznici graditi moderan stadion za Evropsko prvenstvo?

0
Ušao na stadionu u Loznici i ukrao reflektore
FOTO: Arhiv

U 2019. godini krenuće se sa izgradnjom Nacionalnog i više drugih stadiona širom Srbije izjavio je ranije predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrđujući obećanje od pre par meseci da će se graditi novi stadioni u Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Kraljevo, Loznici, Subotici.

Hoće li se u Loznici graditi moderan stadion za Evropsku prvenstvo?

Naime, on je ovo izjavio nakon donošenja odluke da Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska formiraju Inicijativni ogranizacioni komiteta koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

“Sledeće godine krećemo u izgradnju Nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji”, kazao je danas Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.

Podsećamo da se u stadion Lagator nije ništa ulagalo još od njegove izgradnje. Za južnu tribinu postavljen je temelj ali ona nikad nije završena. U vreme izgradnje, stadion je imao licencu za evropske utakmice pa je na našem terenu odigrana utakmica između Srbije i Engleske.

Danas novi stadioni imaju čitave komplekse od sporta do šopinga. Lagator je idealna lokacija za tako nešto pa se očekuje da to bude savremeni objekat koji će svakodnevno privlačiti veliki broj posetioca.

Lepe vesti stižu iz vrha države još samo da naši fudbaleri zaigraju kako treba kako bi sačuvali srpskoligaški status.

Odlazi u istoriju stadion Lagator:

(Infolo)