Saobraćajni policajci napadnuti u Zvorniku i Milićima nakon pokušaja alkotestiranja

0
Danas i sutra pojačana kontrola saobraćaja u Zvorniku, akcent na alkohol, droge i opijate
FOTO: Ilustracija

Dva saobraćajna policajca napadnuta su u Zvorniku i Milićima prethodne noći  i to nakon pokušaja alkotestiranja neodgovornih vozača. Slučajevi su se dogodili odvojeno, iste noći, što je izazvalo veliku uznemirenost u Policijskoj upravi Zvornik i hapšenje u rekordnom roku počinilaca. Policajci su nakon pokušaja alkotrstiranja napadnuti prilikom čega su zadobili tjelesne povrede. O svemu su iz Policijske uprave Zvornik naveli:

Zvorničanin zadobio povrede prilikom slijetanja automobila u Šekovićima, priveden 28-godišnjak u Bratuncu zbog alkohola
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, lišili su slobode lica inicijala B.R. iz Zvornika i D.L. iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 22.12.2018. godine oko 03,30 časova, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Passat”, kojim je upravljao B.R. iz Zvornika. Nakon što je imenovani odbio da se podvrgne kontroli prisustva alkohola u organizmu, isti je napao policijske službenike, prilikom čega je jedan policijski službenik zadobio tjelesne povrede koje su konstatovane u Domu zdravlja Zvornik.

Istu noć, prilikom legitimisanja lica D.L. na području Milića, isti je odbio zakonito naređenje policijskih službenika i tom prilikom fizički napao policijske službenike Policijske stanice Milići, nanjevši im tjelesne povrede. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti
podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja. Naveo je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Posebno visoke kazne su za počinioce krivičnih djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ tako da je ovakav vid kršenja Zakona i propisa puno manje “isplativ” od plaćanja saobraćajnih kazni i bodova za vozačku dozvolu.

(Zvornicki.ba)