Nakon 72 godine u Zvorniku služena misa “Ponoćka”

0
Nakon 72 godine u Zvorniku služena misa
Ponoćka u Zvorniku nakon 72 godine

Kako je ranije i najavljeno u Zvorniku je nakon više od 72 godine služena misa “Ponoćka” povodom velikog katoličkog praznika Božića,. Okupljene vjernike je predvodio sveštenik župe Zvornik-Srebrenica Joso Oršolić koji je služeći misu “Ponoćku” vjernicima poručio da je ovo praznik pomirenja i oproštaja.

ponocka zvornik

Oršolić je podsjetio da je katolička crkva u Zvorniku srušena 4. januara 1946. godine i naveo da se ova misa, u čast velikog praznika, služi na zahtjev velikog broja vjernika iz ove župe.

„Trenutno nemamo crkvu, ali smo iznajmili prostorije u privatnoj kući u Zvorniku pretvarajući ih u župni ured u kome se svake nedjelje okupljamo na molitvi“, rekao je Oršolić.

On je naglasio da je Božić porodični praznik – praznik kada treba zaboraviti na nepravde, tražiti oprost jedni od drugih i izgrađivati trajni mir.

Nakon 72 godine u Zvorniku služena misa "Ponoćka"
Fra Joso Oršulić

Oršolić je rekao da je okupljanje vjernika u Zvorniku i služenje mise vezano za molitvu Bogu, za duhovnu obnovu, ali i želju da svi pojedinačno doprinosu izgradnji mira i zajedničkog života.

U duhu dobrih komšijskih odnosa zvorničkim katolicima su se pridružili i sugrađani drugih religija kako bi iskazali solidarnost i podršku “Ponoćki” u Zvorniku nakon 72 godine.