Jedan krov jedna porodica sa 70 stanova, zajedničkim snagama čine svoj prostor boljim mjestom za život

0
Jedan krov jedna porodica sa 70 stanova, zajedničkim snagama čine svoj prostor boljim mjestom za život

Zajednica etažnih vlasnika zgrade Z-16 u Zvorniku i ove godine organizovala je i pripremila prigodan program i dodelu paketića za 35-oro dece uzrasta do 10 godina. U nastavku još jedna pozitivna priča o zajednici etažnih vlasnika u Zvorniku.

Jedan krov jedna porodica sa 70 stanova, zajedničkim snagama čine svoj prostor boljim mjestom za život

Deda Mraz je zajedno sa svojim pomoćnicima obradovao mališane u ovoj zgradi gde svi žive i rade kao jedno. Primer dobre saradnje medju komsijama, uzajamnog poštovanja i zajedničkog rada trebao bi biti podrška i drugim zajednicama etažnih vlasnika koji žele da se bolje organizuju.

„Nije bilo lako, ali su rezultati nešto što vas uvek motiviše da radite još bolje“, kažu predstavnici
rukovodstva ove zgrade. „Počeli smo pre tri godine, kada nam je zgrada bila jedna od najlošijih, a danas evo vidite služimo za primer drugima. Već smo imali situacije gde su nam se sdruge zajednice obraćale za pomoć oko organizacije i funkcionisanja i nesebično smo im pomogli.

Oni su danas takođe uspešni u rukovođenju i već imaju vidljive rezultate“. Za relativno kratko vreme, izgradili smo i povratili poverenje u mogućnost čestitog rada u interesu svih stanara. Naravno sve to ne bi bilo moguće uraditi bez podrške skoro svih naših komšija, koji su svojim
revnosnim odnosom prema obavezama plaćanja održavanja, ali i poštovanja kućnog reda i pravila
ponašanja u zajednici mnogo pomogli rukovodstvu zgrade.

Mi se danas možemo pohvaliti sa skoro 95 % naplate redovnog održavanja, ali i urađenim. Od sanacije krova zgrade koji je prokišnjavao, gde nam je Gradska uprava Zvornik pomogla sa 50 % od ukupnih sredstava, a ostalih 50 % su skupili stanari zgrade. Uveli smo interfon, senzorsku rasvetu po hodnicima, sredili podrumske prostorije, u potpunosti okrečili unutrašnjost zgrade koja broji 12 spratova, sredili i rekonstruisali liftove, ofarbali 24-oro vrata od 2 lifta, nabavili nove pumpe za vodu, servisiramo sve tekuće obaveze uredno i još mnogo toga.

Za naše najstarije stanare svake godine organizujemo besplatno merenje šećera i krvnog pritiska, za
najmaldje proslavu Vaskrsa i šaranje jaje, dodelu paketića za Novu Godinu i Deda Mraza. Zgrada nam je u vreme praznika uvek okićena i ukrašena, što je posebna draž ne samo za nas stanare, već i za goste i one koji nas posećuju. Na našu sreću prostor ispred zgrade sređen je uz pomoć Svetosavske omladinske zajednice, koja je baš ispred Z-16 otvorila i Trg malog princa, a potom slikama ukrasila i ulepšala zidove naše zgrade na istu temu.

Jedan krov jedna porodica sa 70 stanova, zajedničkim snagama čine svoj prostor boljim mjestom za život

Zahvalni smo svima, pre svega našim stanarima, a onda i svakom ko nam u ovom našem radu pruža podršku. Društveno smo odgovorni, radimo za dobro svih naših stanara, a oni nam to nesebično uzvraćaju i znaju da cene. Planovi za naredni period su veliki, cilj nam je da uradimo kompletnu izolaciju i fasadu spoljnih zidova zgrade, jer već u nekim stanovima imamo pojavu vlage, ali i zbog uštede toplotne energije. Naravno, s obzirom da smo u glavnoj gradskoj ulici i na samom šetalištu značajno bi bilo i zbog estetske vrednosti.

To je veliki posao i finansijski i organizacioni, ali ko ne proba i ne pokuša taj i ne uspe. Mi smo to sebi zadali u plan obaveza, tako da ćemo uz sve redovne aktivnosti, raditi predano i na tome. Naša poruka je da se sa 70 stambenih jedinica i sa preko 200 ljudi moše udobno i složno živeti pod jednim zajedničkim krovom.

ZEV zgrade Z-16 Zvornik želi svima srećne i blagoslovene Novogodišnje i Božićne praznike!