Bivši član benda “Seven Up” u pijanom stanju prebio trojicu muškaraca

0
Bivši član benda “Seven Up” u pijanom stanju prebio trojicu muškaraca

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nermina Karšića (45), bivšeg člana nekadašnjeg popularnog sarajevskog benda “Seven Up”.

Bivši član benda “Seven Up” u pijanom stanju prebio trojicu muškaraca

Prijavili tuču

Prema navodima iz optužnice, Karšić se pijan 14. novembra u 20.20 sati u Aleji lipa na području Novog Sarajeva posvađao i naguravao s Ahmedom Kozićem i Goranom Popovićem zvanim Maxi. Potom je bez ikakvog povoda i razloga fizički napao Muhameda Lelu. Šakom mu je slomio nos. Povrijeđeni Lelo pao je na asfalt.Faksimil optužnice Tužilaštva KS protiv Karšića

  • Faksimil optužnice Tužilaštva KS protiv Karšića

Sve trojica su ga prijavila policiji, koja je uhapsila Karšića, a Općinski sud ga je, na prijedlog Tužilaštva KS, pritvorio. Njegovu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

– Rijetkost je da trojica prijave jednog za tuču koju su započeli – kratko nam je kazao Mehmedbašić.

Počeci karijere

Bend “Seven Up” osnovan je 1993. godine u ratnom Sarajevu na osnovu ideje tadašnjih tinejdžera Gordana Radića Gogija, Elvira Hadžijamakovića Lile, Zoltana Milića Zolija, Eldina Nizama Dine i Eldina Oprašića. “Seven Up” je 1995. izdao svoj prvi album “Noćne ptice”. Proglašen je albumom godine. Krajem 1996. grupu je napustio Nermin Karšić, a došao je tada 15-godišnji Fuad Backović Deen. Karšiću je produžen pritvor i može trajati do 14. februara iduće godine. Ranije je osuđivan za različita krivična djela.

(Avaz)