Na graničnom prelazu Šepak uhapšena 33-godišnja Bugarka po potjernici Interpola

0
U Zvorniku zbog pronevjere uhapšen 44-godišnjak prilikom pokušaja prelska granice u Šepku
FOTO: Arhiv

Graničari Bosne i Hercegovine svakodnevno vrše hapšenja širom granice naše države. Prije četiri dana zanimljivo hapšenje dogodilo se na graničnom prijelazu Šepak. Pored slučaja u Šepku bilo je još zanimljivih slučajeva. Iz Granične policije BiH su o protekloj sedmici saopštili:

Na graničnom prelazu Šepak uhapšena 33-godišnja Bugarka po potjernici Interpola
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Zvornik lišili su slobode N.S.A. (1985.), državljanku Bugarske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Interpol Sofija raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „pronevjera“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice granične policije Brod 25.12.2018. godine u dva odvojena slučaja oduzeli su krivotvorenu ličnu kartu Italije, boravišnu dozvolu Italije i boravišnu dozvolu Francuske koje su na uvid dala trojica stranih državljana afroazijskog porijekla. Kontrolirani su na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod u autobusima koji su saobraćali iz Sarajeva za Dortmund i Hamburg. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprave“ o navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. U toku je daljnji rad na ovim predmetima.

Tri osobe lišene slobode

Službenici JGP Gradiška 26.12.2018. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Za državljanina Švicarske I.L. (1946.) ustanovljeno je da je Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Kontroliran je na prijelazu Gradiška i predat je službenicima PU Gradiška. Na prijelazu Gradina lišen je slobode L.N.I. (1997.) jer ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske bit će predat nadležnom organu.