Zvorničanin Mirza Mak Medović glumi u popularnoj američkoj seriji “Veronica Mars”

0
Zvorničanin Mirza Mak Medović glumi u popularnoj američkoj seriji

Mirza Mak Medović već nekoliko godina gradi glumačku karijeru u Holivudu. Nedavno je glumio u popularnoj TV seriji „Veronica Mars“, za koju je izabran u konkurenciji čak 170 glumaca.

Zvorničanin Mirza Mak Medović glumi u popularnoj američkoj seriji "Veronica Mars"

Ovaj harizmatični glumac rođen je u Zvorniku, a zbog rata u našoj zemlji preselio se s porodicom u Njemačku, gdje se školovao. Potom je otišao u Ameriku, gdje počinje njegova glumačka priča.

Poslije života u Mičigenu seli u centar filmskih dešavanja Los Anđeles i pravi prve profesionalne korake.

Divna prilika

Nedavno ste snimili seriju “Veronica Mars”, kako je izgledalo to iskustvo?

– Dobio sam ulogu u nekoliko epizoda nove serije “Veronica Mars” u kojoj glavnu ulogu igra Kristen Bel (Bell). Snimao sam tri sedmice u “Warner Brother Studiosu”. Bilo je apsolutno nevjerovatno iskustvo.

Kako ste se osjećali na setu?

– Osjećaj je bio neopisiv. Snimanje je trajalo između dvanaest i petnaest sati dnevno. Bila je divna prilika da snimam s gigantom kao što je “WB studios” i sa Kristen Bel, koja je velika glumačka zvijezda i ličnost. Serija će ići direktno na “HULU online streaming” u julu 2019. godine.

U kabini s divom

Kakav je dojam na Vas ostavila Kristen Bel?

– Kristen sam upoznao prvo u kabini za šminku, gdje su nas pripremali. Ona je velika zvijezda i diva, ali je sasvim super i skromna. Sjedila je do mene dok su nas šminkali. Inače je porijeklom iz Mičigena, gdje sam i ja s roditeljima do devetnaeste godine živio, pa smo malo razgovarali o tome. Pitala me koju ulogu igram i rekla je da ćemo, najvjerovatnije, snimati zajedno epizodu kad-tad ove sezone.

Zvorničanin Mirza Mak Medović glumi u popularnoj američkoj seriji "Veronica Mars"

Kakva je Vaša uloga u seriji?

– Uloga nije previše komplicirana, Brok (Brock) je jedan od tri prijatelja koji su, kao, poznati momci na Univerzitetu. Naš prijatelj pogine u sumnjivoj nesreći pa nas policija i detektivi ispituju gdje smo bili kada se nesreća dogodila, tako da se serija vrti oko toga da se nađe ubica.

Zvorničanin Mirza Mak Medović glumi u popularnoj američkoj seriji "Veronica Mars"
Je li bilo teško proći kasting?

– Za ovu moju ulogu su pozvali 170 glumaca, odabrali su mene. Ima tu puno sreće i talenta. To je tako u ovom poslu.

Zvijezda reklame

– Prošli mjesec sam snimao reklamu za “Honda” automobile, gdje sam dobio glavnu ulogu. Reklama će se emitirati internacionalno u martu naredne godine – rekao nam je Medović.

Bosna u srcu

– Vrlo sam skroman. Volim Bosnu. Zauvijek je u mom srcu, ipak sam tu rođen. Slobodno vrijeme provodim u teretani, igram košarku i fudbal, te tako održavam svoje tijelo – govori nam Mak.

(Avaz)