Autobuska stanica u Srebrenici zatvorena zbog dugova

0
Vlada RS uplatiće sredstva za radnike u drumskom saobraćaju za posljednjih 5 mjeeci u 2020.godini
FOTO: Ilustracija

Autobuska stanica u Srebrenici prestala je sa radom posljednjeg dana 2018. godine zbog dugova zvorničkog saobraćajnog preduzeća “Drinatrans”, u čijem je vlasništvu bila.
Autobusi iz Srebrenice sada kreću sa lokaliteta Lipa, neuređenog stajališta u centru ove varošice.

Autobuska stanica u Srebrenici zatvorena zbog dugova

Direktor “Drinatransa” Momčilo Radović rekao je novinarima da je ovo preduzeće bilo žirant poslovnom partneru koji nije izmirio dugovanja prema Bobar banci koja je u likvidaciji, pa je srebrenička autobuska stanica oduzeta kao zalog i prodaje se da bi taj dug bio namiren.

Radović kaže da će ugovorene autobuske linije i dalje funkcionisati po istom redu vožnje, ali putnici neće moći da koriste usluge autobuske stanice i autobusi će kretati sa lokaliteta Lipa.

Na tom stajalištu, osim saobraćajnog znaka za zaustavljanje autobusa, nema ni nadstrešnice, ni reda vožnje, ni proširenja za skretanje autobusa sa kolovoza.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić rekao je da je dan prije zatvaranja upoznat da autobuska stanica prestaje sa radom.

“Razlozi za prestanak rada nisu mi poznati i to će biti problem koji ćemo morati da rješavamo nakon praznika. Autobuska stanica je u privatnom vlasništvu na čije poslovanje i odluke opština nije mogla da utiče”, kaže Grujičić.

Nakon zatvaranja jedine zlatare, pekare, mesare, piljare i trafike u Srebrenici, a sada i autobuske stanice, dodatno su otežani uslovi života i povećani troškovi snabdijevanja stanovništva ovog mjesta.

(Klix.ba)