Iz fabrike u Živinicama kreće izvoz ribe u Evropu

0

Fabrika za preradu ribe BH FISH dobila je prije nekoliko dana svu potrebnu dokumentaciju kako bi mogla početi sa izvozom ribe na tržište Evropske unije.

Iz fabrike u Živinicama kreće izvoz ribe u Evropu

Fabrika osnovana prije 11 mjeseci bavi se filetiranjem i preradom inćuna a pored 60 osoba koje su u njoj zaposlene početak izvoza dovešće i do otvaranja još toliko radnih mjesta.No to nije konačna brojka jer je riječ o proizvodu koji je namijenjen bogatim tržištima a količine koje ona mogu primiti su neograničene.

Praktično, koliko god inćuna se u Živinicama preradi, moći će se prodati u Evropi, a to znači da su i mogućnosti za zapošljavanje ogromne.

Fabrika za preradu ribe BH FISH dobila je prije nekoliko dana svu potrebnu dokumentaciju kako bi mogla početi sa izvozom ribe na tržište Evropske unije.Fabrika osnovana prije 11 mjeseci bavi se filetiranjem i preradom inćuna a pored 60 osoba koje su u njoj zaposlene početak izvoza dovešće i do otvaranja još toliko radnih mjesta.

No to nije konačna brojka jer je riječ o proizvodu koji je namijenjen bogatim tržištima a količine koje ona mogu primiti su neograničene. Praktično, koliko god inćuna se u Živinicama preradi, moći će se prodati u Evropi, a to znači da su i mogućnosti za zapošljavanje ogromne.

(ntv.ba)