Radionice za mališane “Zimske radosti” počele u Narodnoj biblioteci

0
Radionice za mališane “Zimske radosti” počele u Narodnoj biblioteci

Juše su u Narodnoj biblioteci Zvornik počele kreativno edukativne radionice pod nazivom “ Zimske radosti”. Prema riječima Julijane Simić višeg knjižnjičara radionice će trajati do 18 januara i rezervisane su za mališane od šest do 10 godina.

Radionice za mališane “Zimske radosti” počele u Narodnoj biblioteci

Radionice, koje su besplatne, će biti organizovane svakog radnog dana u istom terminu od 11 do 12 časova u prostorijama čitaonice. Cilj radionica je da djeca uz pomoć zaposlenih u ovoj ustanovi usvajaju nova znanja, razvijaju kulturu čitanja i da se kroz raznovrsne sadržaje zabave ističe Simić. Ona je dodala da su mališani danas prvog dana radionice posjetili i Muzejsku zbirku te da su bili oduševljeni izloženim eksponatima.

U narednim danima biće organizovane i likovne radionice gdje će djeca crtati sve što ih asocira na snijeg i zimske čarolije, planirana je i radionica gdje će se kroz basne djeca upoznati sa domaćim divljim životinjama i sa svojom okolinom. Nakon toga uradićemo test da vidimo koliko su djeca za četiri dana naučila ističe Simić. Ona je dodala da su planirane i društvene igre, ali i čitanje knjiga i slikovnica za ovaj uzrast.

Iz Narodne biblioteke pozivaju mališane da danas dođu od 11 do 12 časova i provedu zajedno vrijeme u igri , druženju i čitanju.

(Osvit)