DA PITAMO ZAJEDNO – Na pruzi u Brasini rampa radi kako treba

0

Odmah po postavljanju automatizovane rampe na putnom prelazu u Brasini, koja će ubuduće biti u funkciji bezbednog saobraćaja i sigurnog prelaska preko pruge na liniji Šabac-Loznica-Mali Zvornik, na društvenim mrežama su se pojavila upozorenja vozača koji su prolazili ovim pravcem da sistem ne radi kako treba i da je prelazak vozilom na ovom mestu i dalje rizičan.

DA PITAMO ZAJEDNO – Na pruzi u Brasini rampa radi kako treba

Žalbe vozača odnosile su se na neusaglašeno spuštanje i podizanje rampe sa prolaskom vozova, a u nekoliko primera navedeno je da rampa ostaje spuštena nekoliko minuta i posle prolaska kompozicije, što je posebno nerviralo one koji sede za volanom automobila.

– Rampa stoji podignuta dok voz prolazi, a kada on prođe, rampa se spušta – samo je jedan od navoda koji su se mogli pronaći na fejsbuku.

Pitanje kada će ovaj kvar biti otklonjen stiglo je i u redakciju LN, pa smo kod nadležnih potražili odgovor, ali i otišli na lice mesta da proverimo kakva je situacija.

– Uređaj putnog prelaza u Brasini ispravno funkcioniše. I danas je, u okviru redovnog održavanja, pregledan rad uređaja putnog prelaza i ustanovljeno je da funkcioniše ispravno i u skladu sa projektovanim stanjem. Radom uređaja putnog prelaza upravlja otpravnik vozova u službenom mestu Brasina – odgovorili su nam iz Infrastrukture železnice Srbije.

Ovo su nam potvrdili i radnici koje smo zatekli na terenu, dok su proveravali sistem elektronske rampe. Oni su i ovom prilikom apelovali na vozače i sve učesnike u saobraćaju da se strogo pridržavaju propisa i poštuju signalizaciju, kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja.

(Lozničke novosti)