Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, usvojeni izvještaji o radu gradonačelnika, sportskih organizacija…

0
Održana sjednica SKupštine grada Zvornik, usvojeni izvještaji o radu gradonačelnika, sportskih organizacija...

Danas je održana 23. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika na kojoj je jednoglasno usvojen Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave grada Zvornika za 2018. godinu. Gradska uprava Zvornik u proteklih godinu dana održala je kontinuitet u radu u svim oblastima. Unaprijeđen je rad odjeljenja i službi Gradske uprave, poboljšane su procedure, kao i planiranje i punjenje budžeta, a efikasnija je i kontrola trošenja budžetskih sredstava.

Usvojen je i Program rada gradonačelnika i Gradske uprave Zvornik za period 01.01-31.12.2019. godine u kome je navedeno da će ključni prioritet u ovoj godini biti unapređenje uslova života građana Zvornika.

Skupština je počela sa odborničkim pitanjima, a prvo je postavio Elmedin Bošnjak odbornik SDA koji je pitao o odvozu smeća iz Glumine. Građani ove mjesne zajednice žale se kako računi za smeće stižu, a odvoz smeća još nije ni počeo. Kada će se to riješiti pitao je Bošnjak.

Održana sjednica SKupštine grada Zvornik, usvojeni izvještaji o radu gradonačelnika, sportskih organizacija...
Elmedin Bošnjak

Na današnjoj sjednici usvojena je i Informacija o stanju u sportu na području grada Zvornika u 2018. godini u kojoj je navedeno da aktivno djeluje 48 sportskih klubova. U Informaciji je, između ostalog, prezentovan pregled sportskih klubova po kategorizaciji, broj sportskih sklubova koji se svrstavaju u red olimpijskih, broj ekipnih i pojedinačnih sportskih klubova, ukupan broj i prosječna starost članova klubova, udio rekreativnih sportista u ukupnom broju sportista, prijedlog mjera.

Usvojena je i Odluka o raspodjeli sredstava sportskim klubovima i organizacijama za 2019. godinu. U ovoj godini za ovu namjenu predviđeno je 600.000 КM, što je nešto više nego prošle godine.

Gradonačelnik Stevanović je istakao da uvijek kada se može treba ulagati u sport, te da je sa porastom budžetskih prihoda normalno da se poveća stavka za sport.

– Sve sportske klubove vode entuzijasti koji odvajaju značajan dio svog vremena, pa i svojih finansijskih sredstava da bi neki klubovi funkcionisali i ne možete da ne prepoznate taj entuzijazam i ne možete da ga ne poštujete. Oni moraju da podnesu izvještaj o utrošku sredstava, a naš Grad će i ubuduće činiti sve da se popravljaju uslovi i da se ulaže u sport, naročito u rad sa mlađim kategorijama. Takođe, radimo na tome da izmjestimo gradski stadion, a namjera nam je da pravimo sportski kompleks u naselju Ulice, gdje bi bilo prostora da treniraju svi sportisti, gdje bi se bavili i pitanjem bazena, gdje bi izmjestili i glavni gradski fudbalski teren. To je jedna strateška priča koja će trajati narednih 4-5 godina i onda će svi sportisti našeg grada imati adekvatne uslove za treninge, rad i takmičenja – rekao je gradonačelnik.

Кomentarišući Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu i Program rada za ovu godinu zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović istakao je da je puno značajnih projekata realizovano, te da će tako biti nastavljeno i u ovoj godini.

Održana sjednica SKupštine grada Zvornik, usvojeni izvještaji o radu gradonačelnika, sportskih organizacija...
Bojan Ivanović

– Trudili smo se da ono što je u našoj mogućnosti i što je u skladu sa raspoloživim sredstvima reealizujemo, prije svega infrastrukturne projekte koji su započeti tokom 2017. godine i 2018. godine. Neki su završeni, a neke od njih kao što je gradnja novog bloka bolnice, nadogradnja i izgradnja zgrade za okružni sud, tužilaštvo, pravobranilaštvo, zgrade za lokalni administrativni centar, kao i za potrebe rješavanja alternativnog smještaja očekujemo da krenu tokom ove godine. Ovim projektima priključujemo i uređenje korita rijeke Sapne i rekonstrukciju mosta Кralja Aleksandra I Кarađorđevića. Vrijednost ovih projekata je nešto preko 20.000.000 КM – rekao je Ivanović.

Gradska Skupština usvojila je Odluku o utvrđivanju prosječne, konačne, građevinske cijene korisne površine stambenog i poslovnog prostora u 2018. godini. Ova cijena utvrđena je u iznosu od 785 КM po kvadratnom metru i služi kao osnovica za izračunavanje visine rente.

Na sjednici je donesena i Odluka o utvrđivanju naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta za 2019. godinu. Ovom Odlukom utvrđuje se visina naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta po metru kvadratnom korisne površine objekata koju su investitori koji grade objekte na gradskom građevinskom zemljištu dužni da plate.

Među usvojenim odlukama je i Odluka o zamjeni stana sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite prema kojoj će grad Zvornik izvršiti zamjenu stanova u svrhu rješavanja imovinsko-pravnih poslova u okviru dogradnje bolnice.

Održana sjednica SKupštine grada Zvornik, usvojeni izvještaji o radu gradonačelnika, sportskih organizacija...
Ostojić odgovarao na pitanja ispred PU Zvornik

U danas usvojenoj Informaciji o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za period 01.01.2018-31.12.2018. godine stanje bezbjednosti je ocijenjeno kao zadovoljavajuće. U odnosu na 2017. godinu počinjeno je za 15 procenata manje krivičnih djela, a i javni red i mir je narušen u manjem procentu. Broj smrtno stradalih lica i povređenih lica u saobraćajnim nezgodama je smanjen.

Na sjednici je razriješen dužnosti načelik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović, zbog spriječenosti obavljanja dužnosti. Za v.d. načelnika ovog Odjeljenja do okončanja postupka javne konkurencije imenovan je Darko Stefanović.

Održana sjednica SKupštine grada Zvornik, usvojeni izvještaji o radu gradonačelnika, sportskih organizacija...
Darko Stefanović novi v.d. načelnik odjeljenja

(Zvornicki.ba)