Zvornički džudisti kadetskog uzrasta najbolji na prvenstvu RS u Prijedoru

0
Zvornički džudisti kadetskog uzrasta najbolji na prvenstvu RS u Prijedoru

Na prvenstvu Republike Srpske za kadete i mlađe pionire, koje je proteklog vikenda održano u Prijedoru, Džudo klub „Srpski Soko“ iz Zvornika je napravio istinsku rezultatsku dominaciju.

Zvornički džudisti kadetskog uzrasta najbolji na prvenstvu RS u Prijedoru

U konkurenciji kadeta i kadetkinja prvo mjesto osvojili su: Nikolina Popović, Andrea Savić i Bogdan Vuković, koji je proglašen za najboljeg takmičara u konkurenciji kadeta na ovom prvenstvu.

Srebrne medalje su osvojili: Nikola Kretija, Milica Jevrić i Zorica Petrović. Treće mjesto su osvojili: Marko Rosuljaš, Staša Ivanović, Vukašin Mišić i Stefan Radić

U generalnom plasmanu „Srpski Soko“ je proglašen za najbolju ekipu u konkurenciji kadeta, a takođe i kadetkinja.

Mlađi pioniri i mlađe pionirke ovog kluba ostvarili su sljedeće rezultate, odnosno prvo mjesto su osvojili: Nikolina Rosuljaš, Karolina Erdelić, Pavle Gurdjeljević, Teodora Bošković, Nikola Radivojević i Marija Luledžija.

Drugo mjesto osvojila je Svjetlana Milić, a treće mjesto Luka Bunjevac, Kristina Jasikovac i Jovana Novaković.

U generalnom plasmanu za mlađe pionirke ekipa je zauzela prvo, a za mlađe pionire drugo mjesto.

Takmičare su na ovom prvenstvu vodili treneri Suzana Tripković, Dane Pepić, Dalibor Bošković i Igor Kikić.

– Ako se uzme u obzir i cjelokupno prvenstvo naš klub je definitivno bio rezultatski najbolji – rekao je sportski direktor kluba Ognjen Pavlović, koji je ujedno i predsjednik Džudo saveza Republike Srpske.

Prema njegovim riječima organizator turnira džudo klub „Željezničar-Kozara“ Prijedor, kao i rukovodioci turnira potrudili su se da prvenstvo bude veoma dobro organizovano.

Predsjednik Džudo kluba „Srpski Soko“ Dragan Božović kaže da je ovo sjajan rezultat.

– Ovo je nastavak odličnih rezultata u 2019. godini, odnosno poslije prvenstva RS i BiH u konkurenciji poletaraca, gdje smo najbolji u RS i BiH, kao i konkurenciji seniora, gdje smo u RS zauzeli treće, a u BiH peto mjesto. Sljedećeg vikenda svi osvajači medalja sa ovog prvenstva nastupiće na prvenstvu BiH za kadete i mlađe pionire u Bihaću.

Saopšteno je iz zvorničkog džudo kluba “Srpski Soko”.