Ovog vikenda na Kula Gradu manifestacija “Dani otpora” Zvornik 1992-2019

Ovog vikenda na Kula Gradu manifestacija "Dani otpora" Zvornik 1992-2019

Tradicionalna manifestacija “Dani otpora” Zvornik – Kula Grad, kao i proteklih godina, održat će se i ove i to kroz niz događaja.

Ovog vikenda na Kula Gradu manifestacija "Dani otpora" Zvornik 1992-2019

Organizator ovogodišnjih “Dana otpora Zvornika – Kula Grada” je Udruženje demobilisanih boraca ARBiH-e, opštinska, odnosno gradska organizacija Zvornik.

Manifestacija se organizuje sa ciljem podsjećanja na spontani, a kasnije organizirani oružani otpor zvorničkih boraca koji su pružili 8.aprila, a potom kao prve formacije Armije republike Bosne i Hercegovine na Kula Gradu odoljevale napadima više od dvije sedmice.

U znak sjećanja na te teške dana, u znak sjećanja na sve šehide i poginule sa prostora grada Zvornika, organizator poziva sve građane i sve one koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom da dođu na Kula Grad i na taj način odaju počast onima su dali svoje živote u odbrani domovine.

Sa fotografije možete pročitati plan i program ovogodišnjeg obilježavanja:

Ovog vikenda na Kula Gradu manifestacija "Dani otpora" Zvornik 1992-2019

Da navedemo da će biti bogat kulturno – edukativni program, gdje će prisustovati, pored predstavnika političkog, vjerskog i javnog života, i naša draga dječica iz Dnevnog centra EMMAUS – Zvornik, koji će svojim recitalima i igrokazima još više doprinjeti značaju obilježavanja ovog datuma.

Dobro došli na Kula Grad.

(Promotivni tekst)