Balkansko prvenstvo za juniore i međunarodni turnir u Zvorniku

Džudo klub „Srpski Soko“ se sprema za organizaciju velikih takmičenja.

Balkansko prvenstvo za juniore i međunarodni turnir u Zvorniku
Postignutim rezultatima i organizacijom brojnih takmičenja Džudo klub „Srpski Soko“ iz Zvornika pokazao je da iz godine u godinu rastu kao klub u takmičarskom i u organizacionom smislu. To potvrđuje i činjenica da se u klubu ozbiljno pripremaju za Međunarodni turnir „Zvornik open“ te Balkansko prvenstvo za juniore.

Organizacija ovih dagađaja je od velikog značaja za klub, ali i grad te džudo sport uopšte.

– Uveliko traju pripreme za drugi Međunarodni turnir „Zvornik open“ na kome očekujemo predstavnike 10 zemalja i preko 700 učesnika. Takođe, organizujemo, u mjesecu junu, Balkansko prvenstvo za juniore što će biti najznačajniji sportski događaj koji je organizovan u Zvorniku ikada – rekao nam je Ognjen Pavlović, sportski direktor kluba.

U klubu su istakli da je ova godina, u njihovoj istoriji, jedna od najznačajnijih.

– Postavili smo ozbiljne i visoke ciljeve za naš klub. S obzirom da smo dobro organizovani i da samo imamo 9 trenera i preko 200 takmičara govori dovoljno. Ove godine kruna rada će biti zasigurno organizacija Balkanskog prvenstva za juniore i eventualna evropska medalja našeg Vasilija Vujičića – rekao je predsjednik kluba Dragan Božović.

U klubu su dodali da ovog vikenda ispisuju istoriju kluba u organizacionom smislu jer se njihovi takmičari i treneri tada bore na borilištima u četiri zemlje.

BiH – Turnir „Vinko Šamarlić“ Sarajevo
HRVATSKA – Turnir „Jigoro kup“ Kutjevo
ITALIJA – Evropski juniorski kup – Lignano
BUGARSKA – Turnir „Gladiator open“ Plovdiv

(infobirac.net)