Detalji zločina u Otesu kod Sarajeva: Starac zatekao provalnike u kući pa ga ubili

Detalji zločina u Otesu kod Sarajeva: Starac zatekao provalnike u kući pa ga ubili

Pogurali su se u kući i Nail je već bio sav krvav kada je izašao iz kuće i pokušao zatražiti pomoć u komšiluku. Udaren je nekim tupim predmetom.

ubistvo otes
Naila Gradišića, penzionera koji je živio u sarajevskom naselju Otes, ubili su kradljivci koje je zatekao kako preturaju po njegovoj kući koja se nalazi u ulici Rahima Ćatovića, ispričali su za Faktor komšije koje smo zatekli na mjestu događaja.

Član porodice ubijenog Naila, Ramiz M. kazao nam je kako se Nail suprostavio jednom od lopova koji ga je pokušao opljačkati.

– Pogurali su se u kući i Nail je već bio sav krvav kada je pobjegao iz kuće i pokušao zatražiti pomoć u komšiluku. Udaren je nekim tupim predmetom. Došao je do stepenica obližnje zgrade, a ljudima koji su mu pokušali pomoći je uspio pred smrt reći samo da su ga napala dvojica – kazao nam je Ramiz.

Navodno, prije nego što je izdahnuo na stepenicama obližnje zgrade Nail je kazao i kako su mu lopovi uzeli novčanik i karticu. Policija je ubrzo došla na mjesto događaja kao i Hitna pomoć, ali Naila nisu mogli spasiti.

U policiji su za Faktor kazali kako tragaju za počiniocem, ali na mjestu događaja saznajemo da su na saslušanje privedene dvije osobe koje se dovode u vezu sa slučajem. Mještani Otesa koje smo zatekli na mjestu ubistva šokirani su brutalnošću zločina. Neki od njih čistili su i ispirali stepenice i ulaz u zgradu do koje je Nail uspio doći, te su nam kazali da je ovako nešto bilo samo pitanje vremena.

Detalji zločina u Otesu kod Sarajeva: Starac zatekao provalnike u kući pa ga ubili

-Otes je pun lopova i razbojnika. Tom istom čovjeku su u kuću već provaljivali dva puta. Prije mjesec su provalili u kuću odmah do ove. Vlasnik nije bio u kući i sve su mu odnijeli. U Otesu je haotična situacija što se ovoga tiče, mnogo je provala, mnogo je narkomana koji pokušavaju doći do novca na ovaj način. Mi smo u lokalnoj zajednici stalno pokušavali skrenuti pažnju na ovaj problem i tražili smo pojačan policijski nadzor, ali niko nije imao sluha. Moralo je nešto ovako da se dogodi – kazali su nam okupljeni mještani.

Ističu da se vrlo dobro zna ko su problematični ljudi u naselju, ali i da se ništa ne čini u vezi s tim. Nail je inače živio u kući sa svojom sestrom, a komšije pričaju da se radi o divnim ljudima. Pretpostavljaju da su lopovi upratili da su danas isplaćene penzije te da su baš zato upali u Nailovu kuću.

U policiji pak kažu da je istraga u toku te da će više informacija biti poznato po njenom okončanju.

Izvor: Faktor