Problemi u poslovanju “Regionalne deponije”, potraživanja premašila pola miliona

Regionalna deponija u problemima, pred sudom traži 130.000 KM
Arhiv

Prije dvije i po godine počela je da radi sanitarna Regionalna deponija na Crnom kod Zvornika. Preduzeća iz devet lokalnih zajednica Srpske i Federacije BiH obavezala su se da će na ovu deponiju dovoziti otpad.

Problemi u poslovanju "Regionalne deponije", potraživanja premašila pola miliona

Međutim, dogovor u potpunosti nije ispoštovan, pa na deponiju stižu znatno manje količine od očekivanih, a dugovi preduzeća rastu, što otežava poslovanje. Projektovano je da svakoga dana deponija primi 95 tona otpada, a trenutno prima 20 odsto manje. Razlog je što komunalna preduzeća nisu ispoštovala dogovor pa zbog toga preduzeće trpi gubitke, a trenutna potraživanja su preko 600 hiljada maraka.

Direktor Aleksandar Vračević ističe da su izrazito nezadovoljni situacijom . Preduzeće će prošlu godinu završiti sa negativnim rezultatom.

Problemi u poslovanju "Regionalne deponije", potraživanja premašila pola miliona

To je direktna posljedica toga što su određena komunalna preduzeća u značajnoj mjeri dovezla manje količine otpada, nego što su dovezla u prvoj godini. Znači ponovo se odlaže na nesanitarne deponije ističe Vračević . Uprkos poteškoćama plate su redovne, a zaposleni se trude da pruže maksimum. Zbog nemogućnosti da “Regionalna deponija” naplati sredstva od komunalnih preduzeća, lokalne zajednice su morale da plate ratu kredita Svjetskoj banci pa je preduzeće sada postalo njihov dužnik.

(radiosovit)