Treće poluvrijeme susreta Premijer lige: Ko je potezao pištolj u Gabeli

0
Treće poluvrijeme susreta Premijer lige: Ko je potezao pištolj u Gabeli

GOŠK i Sloboda su odigrali utakmicu Premijer lige za vikend i domaćin je slavio pobjedu 3:2, a utakmice je imala svoje treće poluvrijeme.

Treće poluvrijeme susreta Premijer lige: Ko je potezao pištolj u Gabeli

– Sve se desilo na poluvremenu. Predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić nas je napao i prijetio nam smrću! Rekao je da živi nećemo izaći s terena. Opsovao nam je majku, ja sam mu rekao: “Kome ti to j…š majku?!”, i onda je nastao haos. Ne mogu da vjerujem da se to dešava u Premijer ligi, da ti neko prijeti smrću. Nosio je pištolj, a i fudbaleri GOŠK-a su mi rekli da i njima stalno prijeti – kazao je ofanzivac Slobode Said Husejinović dan nakon utakmice 26. kola Premijer lige u Gabeli, koju su Tuzlaci izgubili sa 2:3.

Bez žestine

Husejinović se osvrnuo i na navode iz GOŠK-a kako je protivničkim fudbalerima prije susreta kazao kako treba “lagano” igrati utakmicu te da se neće ni on previše truditi.

– Ma, ovo je sve čista izmišljotina. Ja sam Emrahu Hasanhodžiću, koji mi je prijatelj, samo rekao da ne bude žestok, da me ne povrijedi. Na kraju krajeva, tu su i moji saigrači i svi vrlo dobro znaju šta se sve dole dešavalo – kaže veznjak Slobode te dodaje:

– Pa, mi smo ostali na terenu 10 minuta nakon meča! Nevjerovatno je u kakvoj ligi igramo! Ovo mi se nikad u karijeri nije desilo!

S druge strane, prozvani predsjednik GOŠK-a Ilić odbacio je sve navode.

Ići u zatvor

– To je smiješno. Kakav pištolj?! Ko je ikad vidio da neko na stadionu u Gabeli vadi pištolj? Za te laži ide privatna tužba Saidu Husejinoviću. Tu su bili policija i lica iz osiguranja. Da je neko potegao pištolj, išao bi u zatvor. Jesu li normalni ti ljudi? Husejinović je sve izmislio, problematična je osoba, i prošli put je isto tako napravio problem s našim glavnim čovjekom iz osiguranja – rekao je Ilić.

Izvještaj delegata

Delegat na meču u Gabeli bio je Ramiz Osmanović iz Bihaća. U svom službenom izvještaju Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine Osmanović je naveo da je sve bilo korektno te da su gosti dočekani i ispraćeni bez primjedbi.

(sportavaz)