Premijer Višković nakon niza sastanaka: Zvornik nosilac razvoja ove regije!

Premijer Višković nakon niza sastanaka: Zvornik nosilac razvoja ove regije!

Zvornik je nosilac razvoja ove regije i vlada RS u narednom periodu će nastaviti pomagati naš grad, rekao je premijer RS Radovan Višković nakon sastanka sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem. „Zvornik je bitan centar regije Birač kao nosilac razvoja ove regije i sigurno ćemo nastaviti pomagati i u narednom periodu kako bi i regiju Birač i Podrinje i sav naš istočni dio RS što više razvijali“, rekao je premijer Višković.

 Premijer Višković nakon niza sastanaka: Zvornik nosilac razvoja ove regije!

Gradonačelnik Zvrnika Zoran Stevanović izrazio je zadovoljstvo što je naš grad po prvi put posjetio premijer Radovan Višković i istakao da je na sastanku razgovarano o važnim infrastrukturnim projektima za naš grad. „ Razgovarali smo o realizaciji projekata kao što je nastavak regulacije korita rijeke Sapne,  rekonstrukcija gradskih ulica tezavršetku fiskulturne dvorane u Karakaju. Stevanović je istakao da se razgovaralo i o pripremi dokumentacije za kružne tokove u Karakaju na raskrsnici za Tuzlu i na skretanju prema kompaniji Alumina, kao i objavi tendera za rekonstrukciju starog pješačkog mosta, za koji je dobijena građevinska dozvola, a sledeće nedelje se očekuje bude raspisan tender.

Premijer je danas upoznat i sa projektom rekonstrukcije zgrade Suda, kako bi se obezbjedile dodatne prostorije za useljenje Okružnog suda, Privrednog suda, Pravobranilaštva i Okružnog tužilaštva. Takođe se govorilo i o realizaciji nove zgrade gradske uprave u našem gradu, rehabilitzaciji puta Zvornik- Drinjača-Milići-Vlasenica, te o potencijalnim pravcima brze ceste.

 Premijer Višković nakon niza sastanaka: Zvornik nosilac razvoja ove regije!

Premijer RS Radovan Višković danas se sastao i sa članovima gradske organizacije ratnih vojnih invalida u Zvorniku. Predsednik ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović rekao je da je sastanak sa premijerom protekao zadovoljavajuće i da su dogovorili rešenje za njihove zahtjeve te odlučili da neće izlaziti na najvaljene proteste u maju mjesecu. Premijer Radovan Višković  obećao je da će u narednom periodu pokušati riješiti zahtjeve koje imaju ratni vojni invalidi.

Podsjećamo, organizacija ratnih vojnih invalida traži povećanje invalidnina, objavu odluke i otvaranje konkursa za stambeno zbrinjavanje ratnih vojnih invalida te izmjenu zakonskih propisa kako bi ratni vojni invalidi mogli izvršiti proces legalizacije svojih kuća na placevima, koji su im za to dodijeljeni. Samo u Zvorniku 362 invalida čekaju izmjenu tih propisa kako bi svoje domove imali u vlasništvu “jedan kroz jedan”.

premijer 3

(radioosvit)