Drina kiksala protiv fenjeraša Slobode i našla se na putu za niži rang

Drina kiksala protiv fenjeraša Slobode i našla se na putu za niži rang
FK Drina 2018/2019 - Tim koji je započeo sezonu i u 10 odigranih kola sakupio 4 boda

Ukoliko Drina iz Zvornika ispadne iz Prve lige Republike Srpske možu da zahvali sama sebi. U meču sa Slobodom iz Mrkonjić Grada, koju su svi dobili, fudbalri iz Zvornika su odigrali neriješeno.

Drina kiksala protiv fenjeraša Slobode i našla se na putu za niži rang
FK Drina 2018/2019 – Tim koji je započeo sezonu i u 10 odigranih kola sakupio 4 boda

Ovaj loš rezultat dobija na težini kada se zna da su gosti u Zvornik stigli samo sa 12. fudbalera. Imali su jednog igrača na rezervnoj klupi. Glavni arbitar ovog meča Darko Vukojević uništio utakmicu  stalno sjeckajući igru i tako spriječio razvioj utakmice. Pored toga dodijelio je crveni karton igraču Drine kojeg je prethodno udario fudbaler Slobode koji je takođe dobio isključenje. Ipak broj propuštenih stopostonih prilika fudbalera Drine nemaju opravdanje. U zadnje dvije utakmice fudbaleri Drine su propustili najmanje deset čistih prilika za postizanje gola, a što je na kraju rezultiralo jednim osvojenim bodom umjesto šest i pozicijom na tabeli koja vodi u niži rang.

Mnogo ljut i razočaran nakon meča u Zvorniku bio je i Aleksandar Vasić šef stručnog štaba Drine. Vasić je za portal Zvornicki.ba o utakmici i preostalim šansama Drine za opstanak rekao:

Naša igra je bila skroz slaba i može se reći da “ništa nismo igrali”. Moram se osvrnuti i na suđenje koje je iz kola u kolo na štetu tima Drine. Ovaj put je i sudija došao da nas uništi, i to po ko zna koji put, ovaj put nas je dotukao tako što je svirao nepostojeće faule i davao nam kartone, pa tako i crveni za nas koji nije bio opravdan. Tako se ponašao cijelu utakmicu čime je potvrdio naše strahovanje da je došao da pomogne nekome od klubova i da nama odmogne.

Bez obzira na sve to uspjeli smo povesti na grešku njihovog golmana a napravili smo još par šansi ali ništa konkretno. 

Što se tice opstanka to je moguće samo uz 3 pobjede do kraja. Samo sa stopostotim učinkom u nastavku možemo se nadati opstanku. Iskreno mislim da su moji fudbaleri pali psihološki te da ih većina uopšte nije svjesna situacije u kojoj se nalazimo, i to svi mi, kao klub, kao grad i to pokazuju iz utakmice u utakmicu.

Drina kiksala protiv fenjeraša Slobode i našla se na putu za niži rang
Vasić ljut i razočaran

Jos jednom se pokazalo da unaprijed dobijena utakmica u njihovim glavama nas kosta gubitka bodova te sam im kao trener pokusao prenijeti iz treninga u trening iz utakmice u utakmicu, ali očigledno je da su pojedinci olako sve to shvatili.

Pokusat ćemo da se podignemo i da odigramo pošteno i maksimalno još ove tri utakmice pa sta nam Bog da.

Mene iskreno najviše boli ova situacija u klubu jer sam tu ponikao i kao igrač i sada trener. Ljudi izgleda nisu uopšte svijesni sramote ukoliko se desi da FK “Drina” Zvornik ispadne i da igra drugu ligu sa Batkovićima, Obarskom i drugim seoskim sredinama, a mi kao grad i imamo gradske klubove i stadione. Rekao je razočarani Vasić.

Drina – Sloboda MG 1:1 (0:1)

Zvornik: Gradski stadion. Sudija: Darko Vukojević (Doboj). Pomoćnici: Davor maksimović ( Doboj), davor Vukašinović (Rogatica). Četvrti sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica). Posmtarač sušenja: Dejan Radiša (Banjaluka). Delegat:Mile Spasojević (Bijeljina). Strelci: Jevtić 35. (Drina), Crnomarković 88. (Sloboda).

Drina: :Bogićević, Trifković, Vasiljević, Stjepanović, Mitrović, Blagojević, Marković, Stupar, Jokić, Vasić, Jevtić. Na klupi: Lukić, Grahovac, Bajić, Damjanović, Alić, Milošević, Spasojević. Trener: Aleksandar Vasić.

Sloboda: : Vučković, Peno, Adn. Ljutić, Lazendić, Bašović, Savanović, Crnomarković, Gračanin, Vidović, Sladoje. Na klui: Šamara. Trener: Željko Vranješ.