U Križevićima kod Zvornika ispraćeno najbrojnije odjeljenje na malu maturu

0

U mjestu kod Križevići kod Zvornika ispraćena je još jedna generacija malih maturanata, ovaj put ispraćeno je najbrojnije odjeljenje koje je upisano u ovoj školi od vremena povratka Bošnjaka u svoje domove. Iako je ovo odjeljenje upisane djece brojalo 29 upisanih učenika to je za duplo manje u odnosu na generacije koje su upisane 1991. i 1992.godine.

Mali maturanti iz Križevića
Mali maturanti iz Križevića

Pored roditelja, prijatelja i mještana Križevića na ispraćaju se pojavio i prvi učitelj ove generacije Nisvet Mujanović. Ovo je izazvalo posebne emocije kod svih maturanta jer je nakon završetka petog razreda ove generacije Mujanović imenovan za šefa Kabineta ministarstva u Vladi Federacije BiH, pa ga tako neki od učenika nisu vidjeli pune četiri godine. Emotivan je bio i Mujanović koji je putem facebooka o svojim učenicima napisao:

nisvetmujPrije nekoliko dana ispratih jednu generaciju učenika 9. razreda u mjestu Križevići kod Zvornika, kojima sam bio učitelj od 1. do 5. razreda.

U prvom razredu ih je bilo 29. U 9. nešto manje. Danas saznadoh da je njih nekoliko upisalo Medicinsku školu u Zvorniku i bili su među prvorangiranim, neko Medicinsku u Tuzli i tako neke druge škole.

Bilo ih je koji su putovali po 7-8 km pješke u jednom pravcu i postali su Vukovci (imali petice iz svih predmeta od 3. do 9. razreda).

Skromnost ove djece u povratničkim sredinama je vidljiva, kao što su vidljivi i njihovi rezultati. Naveo je Mujanović.

Razredna nastavnica ove generacije je profesorica Saida Zulić koja je nakon ispraćaja u Križevićima sa maturantima krenula ka fiskulturnoj sali u Čelopeku gdje su se okupila sva odjeljenja područnih i centralne škole “Desanka Maksimović” Čelopek.

U Križevićima kod Zvornika ispraćeno najbrojnije odjeljenje na malu maturu

(Zvornicki.ba)