Akcija kontrole brzine i prisustva alkohola i narkotika među učesnicima u saobraćaju, porazni podaci

0
Danas i sutra pojačana kontrola saobraćaja u Zvorniku, akcent na alkohol, droge i opijate
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik je 21. i 22. juna 2019. godine, sprovela regionalnu akcij pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Akcija kontrole brzine i psisutva alkohola i narkotika među učesnicima u saobraćaju, porazni podaci
FOTO: Ilustracija

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisana su 504 učesnika, prilikom čega su policijski službenici evidentirali 284 počinjena prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 174 vozača. Od ukupnog broja kontrolisanih, 226 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 29 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Tri vozača su lišena slobode i zadržana do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok su četiri učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 77 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U toku proteklih pet mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirana je 191 saobraćajna nezgoda, od čega je u 66 saobraćajnih nezgoda uzrok bila neprilagođena brzina. Broj isključenih vozača iz saobraćaja u istom periodu je 530, od čega je 436 vozača isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)