Graničari u Karakaju uhapsili 32-godišnjeg bjegunca prilikom pokušaja ulaska u BiH

0
Zvorničanin uhapšen prilikom pokušaja prelaska granice u Trebinju
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP-a Zvornik, 28. juna 2019., lišili su slobode M.I. (1987.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Srbije kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Graničari u Karakaju uhapsili 32-godišnjeg bjegunca prilikom pokušaja ulaska u BiH
FOTO: Ilustracija

Dan ranije službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 27. juna 2019. godine, otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu i dozvolu za boravak Savezne Republike Njemačke, a koje je na uvid dao A.M. (1977.), prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Državljanin BiH kontroliran je u Pasatu, njemačkih nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“, sumnjivi dokumenti su privremeno oduzeti i protiv A.M., spomenutoj instituciji, bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu za Minhen, pripadnici Granične policije BiH, kontrolom državljanina Libije otkrili su falsificiranu Šengen vizu Velike Britanije. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, prema čijem je nalogu državljanin Libije predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Sporni dokument je privremeno oduzet, saopšteno je iz Granične policije BiH.