Nova krivična prijava zbog zloupotrebe položaja u muzičkoj školi Zvornik!?

0
Poziv Zvorničanima da uzmu aktivno učešće u izradi Urbanističkog plana grada Zvornik koji je u izradi

Podnesen izvještaj zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik. Prema nezvaničnim informacijama ponovo se radi o zloupotrebi položaja u zvorničkoj muzičkoj školi, samo ovaj put radi se o drugoj osobi i drugom vremenskom periodu koji seže do prije 17 godina. Iz Policijske uprave su o svemu ovom naveli:

Nova krivična prijava zbog zloupotrebe položaja u muzičkoj školi Zvornik!?

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, protiv lica M.B. iz Šekovića.

Naime, M.B. se sumnjiči da je u svojstvu direktora javne ustanove u Zvorniku, u periodu od 21.08.2002. godine do 27.07.2007. godine, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenje i suprotno odredbama Zakona o radu i Odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i SRJ o socijalnom osiguranju, primio u stalni radni odnos jedno lice iako je znao da ono već ima zasnovan stalni radni odnos u Republici Srbiji, čime mu je omogućio da istovremeno bude u
stalnom radnom odnosu kod dva poslodavca.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je u istom periodu, izdavao naloge računovodstvenoj službi ustanove da njemu i navedenom radniku izvrše obračun i isplatu neto plata sa doprinosima kao i druga lična primanja iz radnog
odnosa u ukupnom iznosu od oko 110.057,57 KM, za koji iznos je oštećen Budžet RS, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)