Iz FK Drina Zvornik otjeran i trener Aleksandar Vasić

Fudbaleri Drine danas dočekuju ekipu Borca, prilika za popravni nakon krađe u prošlom kolu protiv Slobode
Aleksandar Vasić

Nakon protjerivanja iz Drine Ace Kostića trenera omladinskih selekcija i najboljeg strijelca svih vremena, Željka Nestorovica šefa omladinskog pogona na red je došao i Aleksandar Vasić šef stručnog štaba Drine.

Iz FK Drina Zvornik otjeran i trener Aleksandar Vasić
Vasić

Prema riječima Vasića u Drini je sve izgubilo smisao, ono što radi Mićo Jevtić na čelu kluba nema logike i daleko je od bilo čega razumnog te Vasić kaže da jednostavno više ne može biti dio takvog sistema koji na sve liči osim na sistem i smislenu cijelinu.

Vasić nije htio detaljnije obrazlagati svoje povlačenje sa mjesta prvog čovjeka struke, ali je rekao da je odluka definitvna i da će se uskoro opširnije oglasiti po ovom pitanju saopštenjem za medije. Neophodne su korijenite promjene u radu Drine inače će i treća liga biti uspjeh za ovako organizovan Klub.

Aleksandar Vasić je dijete FK Drina Zvornik, u svojoj fudbalskoj karijeri prošao je sve selekcije Drine, sa dosta uspjeha nastupao za prvi tim, dugo godina bio kapiten uz značajnu internacionalnu karijeru. Nakon što je kopačke objesio o klin, Vasić je završio trenersku školu. Nakon dugo vremena i rada kroz omladinske selekcije Vasić je vlasnik svih trenerskih licenci Fudbalskog saveza BiH.

Svi ljubitelji fudbala u Zvorniku najiskrenije se nadaju da će se napokon sportski fudbalski radnici probuditi, ujediniti i preuzeti FK Drina kako bi od ponosa grada ponovo učinili ono što Zvornik zaslužuje, a to je gradski fudbalski klub koji će pronositi slavu zvorničkog fuabala i tradicije koja je više nego bogata.

(Zvornicki.ba)