Obustava prevoza eksplozivnih materija počela danas i trajat će do 12.jula

0
Mercedesom udario pješaka
FOTO: Ilustracija

Na dionicama regionalnih puteva Konjević Polje-Bratunac i Bratunac-Srebrenica danas će biti na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju povodom predstojeće kolektivne dženaze žrtvama genocida u Srebrencii koja će biti klanjana u Potočarima i pratećih događaja godišnjice 11.jula.

eksplozivnih materija

Zabrana prevoza eksplozivnih materija je od 7.00 do 19.00 časova, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

Zabrana će biti na snazi i 8. jula od 9.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Memići-Karakaj, 9. jula od 15.00 do 22.00 časa na dionici magistralnog puta na relaciji Zvornik-Vlasenica, 10. i 11. jula od 00.00 do 24.00 časa na magistralnim putevima na relacijama Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica, Vlasenica-Luke i Memići-Karakaj, kao i na regionalnim putevima Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac, Bratunac–Srebrenica i Milići-Zeleni Јadar–Srebrenica.

Naredbu o zabrani izdao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač povodom održavanja kolektivne dženaze žrtvama genocida u Potočarima 11. jula, a u sklopu akcija „Srebrenica 2019“, „Marš mira 2019“ i pratećih manifestacija.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Naredba je izdata i za zabranu saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, pa će 10. jula od 12.00 do 22.00 časa ista biti na snazi na dionicama magistralnih i regionalnih puteva – granica Republike Srpske/Federacije BiH /Luke/-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje, Konjević Polje-Bratunac I i Bratunac I-Zeleni Јadar.

– Ova zabrana će biti na snazi i 11. jula od 00.00 do 20.00 časova na dionicama magistralnih i regionalnih puteva – Vlasenica-Luke, Caparde-Karakaj II-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac I, Bratunac III-Drinjača, Zeleni Јadar-Bratunac I i Milići-Zeleni Јadar – navode iz MUP-a.

Iz ove institucije pojašnjavaju da će Štab akcije „Srebrenica 2019“ odrediti alternativne pravce i preusmjeriti saobraćaj pomenutih teretnih vozila na ove pravce.

(Izvor: mup.vladars.net)

(Zvornicki.ba)