Olujno nevrijeme stiglo i u BiH: Vjetar dizao krovove, ispaljene protivgradne rakete, Zvornik zahvatila grmljavina

0
Olujno nevrijeme stiglo i u BiH: Vjetar dizao krovove, ispaljene protivgradne rakete, Zvornik zahvatila grmljavina

Olujno nevrijeme pogodilo je danas u popodnevnim satima Bosansku Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Lopare i Srebrenicu. Lokalni mediji javljaju da je protivgradna zaštita dejstvovala sa ukupno 106 raketa. U Zvorniku se čula pucnjava strijelaca protivgradne odbrane i još uviek nema informacija o štetama koje je prouzrokovalo nevrijeme na području grada Zvornik. Jaka grmljavina i vjetar prouzrokovali su privremeni nestanak struje skoro na cijelom teritoriju Zvornika. Iz Civilne zaštite Zvornik se još uvijek nisu oglasili.

nevirjeme
Na gradonosni oblak koji je stigao iz pravca Hrvatske na područje opština uz rijeku Savu protivgradna zaštita dejstvovala je sa 41 raketom, rekao je za Srnu direktor Protivgradne preventive Republike Srpske, Tihomir Dejanović.

On kaže da je jako olujno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo područje opštine Kozarska Dubica oko 15 sati, a potom se gradonosni oblak počeo premještati preko Bosanske Gradiške ka Srbcu.

“Strijelci javljaju da jak vjetar podiže i krovove kuća”, rekao je Dejanović.

On navodi da je gradonosni oblak bio na graničnom području sa Hrvatskom i da je protivgradna zaštita djelovala tek kada je ušao na područje Republike Srpske.

“U skladu sa međugraničnim sporazumom, smijemo da djelujemo tek kada se oblak pojavi u našem području”, pojasnio je Dejanović i dodao da dejstvo na protivgradni oblak još traje.

(klix)