Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, usvojena odluka o kreditnom zaduženju i realizaciji 24 projekta za infrastrukturu u Zvorniku

Održana sjednice Skupštine grada Zvornik, usvojena odluka o kreditnom zaduženju i realizaciji 24 projekta za infrastrukturu u Zvorniku

Danas je održana 27. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika na kojoj su odbornici jednoglasno usvojili Izvještaj o ostvarenju plana implementacije strategije integrisanog razvoja grada Zvornik za 2018. godinu.

Održana sjednice Skupštine grada Zvornik, usvojena odluka o kreditnom zaduženju i realizaciji 24 projekta za infrastrukturu u Zvorniku

Ovaj dokument donesen je za period 2018-2027. godina. Planom implementacije za prve tri godine predviđeno je 58 projekata od kojih su do sada pokrenuta 24 projekta, te je izraženo zadovoljstvo dinamikom dosadašnje implementacije.

Odbornici su bili jednoglasni i kada je riječ o usvajanju Odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Zvornika kod poslovne banke čime će biti omogućeno finansiranje investicionih ulaganja u iznosu od šest miliona KM.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović pojasnio da će iz ovih sredstava biti finansirano sedam projekata.

– Radi se o izgradnji zgrade za Gradsku upravu, kupovini zemljišta i izgradnji gradske garaže na prostoru kod Bolnice i Doma zdravlja, izgradnji i rekonstrukciji gradskih ulica i infrastrukturnih objekata, kao i infrastrukture u mjesnim zajednicama, dogradnji ambulante na Branjevu sa ciljem povećanja njenih kapaciteta, rekonstrukciji Doma zdravlja i kupovini projektora za potrebe Doma omladine – rekao je Ivanović.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o sufinansiranju izgradnje novog bloka Bolnice i rekonstrukcije postojećeg objekta ove zdravstvene ustanove.

– U ovoj Odluci navedeni su troškovi koje će sufinansirati Grad Zvornik, a najveći među njima su troškovi rente i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta koji su, zapravo, prihod Gradske uprave. Ukupno će Gradska uprava za sve troškove navedene u ovoj Odluci izdvojiti oko 160.000 KM – pojasnio je zamjenik gradonačelnika.

Nakon okončanja postupka Javne konkurencije za načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti imenovan je Darko Stefanović, dosadašnji vršilac dužnosti načelnika. Za člana Gradske izborne komisije, na današnjoj sjednici, imenovan je Zoran Đukanović.

Pored ovih usvojene su i Informacija o stanju lokalnih i nekategorisanih puteva na području grada Zvornika sa prijedlogom mjera, Informacija o stanju bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za 2018.godinu, Odluka o izmjeni dijela regulacionog plana užeg urbanog plana grada Zvornik, Odluka o ustupanju objekta na privremeno korišćenje i upravljanje Javnoj ustanovi „Dom za starija lica“ u Kiseljaku i druge informacije, mišljenja i odluke.